Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 19:55, 15 wrz 2015

Edyta a te czosnki fiolotowe to jakie -nie glowkowate i nie gladiatory. I one sa z L...?
lindsay80 20:18, 15 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
Edyta a te czosnki fiolotowe to jakie -nie glowkowate i nie gladiatory. I one sa z L...?

Te w środkowym rzędzie pod narcyzami to Purple Sensation - też z L u nas tych było sporo w każdym sklepie.

Ensata kiedyś pokazała piękny czosnek, obstawiam, że to będzie Atropurpureum, ale ten co kupiłam może wyjdzie podobnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5460-w-kolorze-blue?page=219

Pytałaś o jeżówki Coconut Lime - do niedawna jeszcze byłam nimi rozczarowana, ale teraz może zmienię zdanie, nawypuszczały dożo pąków i wyższe się zrobiły, jak teraz te pąki zakwitną to powinny w końcu mi się podobać, no i krzaki wielkie się zrobiły.

Czy Twoje Artemisy przebarwiają się po przekwitnięciu na rózowo?
Bo taki widok zastałam teraz po powrocie z wakacji, może dlatego, że tak zimno było, bo wcześniej jak przekwitały to były dalej białe.
Luki 20:19, 15 wrz 2015

Ja tak rkąże po forum i co jedna to lepsza z tymi cebulami później się zastanawiam, że nigdzie nic nie mogę kupić
Te fioletowe tulipany po lewej strasznie ładne, u mnie ich nie widziałem.
frezja 20:21, 15 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Pytałaś o jeżówki Coconut Lime - do niedawna jeszcze byłam nimi rozczarowana, ale teraz może zmienię zdanie, nawypuszczały dożo pąków i wyższe się zrobiły, jak teraz te pąki zakwitną to powinny w końcu mi się podobać, no i krzaki wielkie się zrobiły.

podczytałam też je mam i jakieś niskie,mam wrażenie jakby listki żółkły;u mnie dopiero od miesiąca niecałego..
Kacha123 20:29, 15 wrz 2015

Fiu, fiu! U Ciebie też zacne zakupy
lindsay80 20:31, 15 wrz 2015

Luki napisał(a)
Ja tak rkąże po forum i co jedna to lepsza z tymi cebulami później się zastanawiam, że nigdzie nic nie mogę kupić
Te fioletowe tulipany po lewej strasznie ładne, u mnie ich nie widziałem.

Łukasz, te tulipany były w B. zaraz na początku jak pojawiły się cebulowe, nazywają się Claudia.
One będą bardziej bordowe niż fioletowe.
lindsay80 20:33, 15 wrz 2015

frezja napisał(a)

podczytałam też je mam i jakieś niskie,mam wrażenie jakby listki żółkły;u mnie dopiero od miesiąca niecałego..

U mnie intensywnie zielone liście, ale faktycznie były niskie, teraz nawypuszczały nowych wyższych pędów.

Nie wiem czemu listki u Ciebie im żółkną, czytałam tylko, że one nie lubią głębokiego sadzenia i mogą zagniwać jak zbyt głeboko są posadzone, może sprawdź czy to nie ten powód.
lindsay80 20:34, 15 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
Fiu, fiu! U Ciebie też zacne zakupy

Czosnków mam już do wiwatu - ponoć nornice ich nie lubią, więc jest szansa, że mi ich nie zeżreją.
nawigatorka 20:37, 15 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Te w środkowym rzędzie pod narcyzami to Purple Sensation - też z L u nas tych było sporo w każdym sklepie.

Ensata kiedyś pokazała piękny czosnek, obstawiam, że to będzie Atropurpureum, ale ten co kupiłam może wyjdzie podobnie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5460-w-kolorze-blue?page=219

Czy Twoje Artemisy przebarwiają się po przekwitnięciu na rózowo?
Bo taki widok zastałam teraz po powrocie z wakacji, może dlatego, że tak zimno było, bo wcześniej jak przekwitały to były dalej białe.

Czyli jezowki jak u mnie.
A co do artemis to ona jest w mocnymprzekwitnieciu taka troszke rozowawa,moze to tez od chlodu.moja corka jak chce zerwac przekwitle kwiaty i zrobic sobie "snieg" to nawet pyta czy te rozowawe moze zerwac

Ja do L mam 15 km...
nawigatorka 20:39, 15 wrz 2015

frezja napisał(a)

Moje (ktore mam dzieki Edycie) maja wlasnie piekne.duze i ciemnozielone liscie.ladniejsze niz u innych jezowek.