Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

magdziam 14:38, 16 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

My skończyliśmy rehabilitację 04.09 - nawet sprawnie to szło, jedynie te poranne wyjazdy były męczące.

To czekam aż będziesz miała troszkę więcej czasu i się umówimy

A jak tam Twój trawnik, odżył po tych deszczach?

trawnik odrzył, wlaśnie skosiłam go pierwszy raz po tych strasznych upałach, jest jeszcze kilka placków z sucha trawą. Co do wizyt w klinice w K-cach to zeczywiscie sprawnie to idzie, nie trzeba czekac w kolejkach, ale i tach caly dzien rozbity. pozdrawiam
KasiaW76 14:58, 16 wrz 2015

Musze sprostować u Ciebie również. Limki u mnie mniejsza odległość niż metr - niestety, więcej vanilki. Włączył mi się plan przeniesienia aby dać większy odstep.

Dziękuję za trafną uwagę. Masz bystre oko a Ja za to mam robotę
lindsay80 15:11, 16 wrz 2015

kasia_w napisał(a)
Sposób na jeżówki kopiuje do siebie, niech się rozsiewa Fajne zakupy Ja też już sporo zachomikowałam.

Po kiego grzyba, za przeproszeniem, zmieniasz rabaty z miłorzębami? Są śliczne, brakuje tylko jakiś kwitnących łebków zza bukszpanów, moim skromnym zdaniem.

Kasia, zmiany muszą być bo obie rabaty mają być tak samo obsadzone a na tą chwilę na każdej jest co innego.
Nasadzenia były robione ubiegłej jesieni, zimą okazało się, że bukszpanowa obwódka cierpi od spadającego w rogu lukarny śniegu, więc musi zostać zastąpiona czymś innym.

Inne przypadkowe rośliny też musza się przesiedlić, licze na to, że zmiany wyjdą tym rabatom na lepsze.

lojalna_ 16:23, 16 wrz 2015

Edytko czyli walka z nornica , sadzenie cebul i widze jeszcze u Ciebie wyjazd na plantacje sie kroi ()
Kuba 19:23, 16 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Cieszę się, że się przydało, ale jeszcze raz podkreślam, że te porady jeżówkowe nie mojego autorstwa ja tylko je tu przekleiłam - podziękowania należą się Marcie i Ani.

No to trochę mnie zmartwiłaś, że RH i Elaty nie wyglądają razem dobrze.
Jakoś nie widziałam u Ciebie takiej fotki, nakierujesz gdzie jej szukać?

Wstawię zdjęcia tej rabaty jak będzie kompletna, ale to jeszcze trochę potrwa bo potrzebuję na nią kule bukszpanowe.

może to właśnie kule świadczą o sukcesie, ja oo prostu posadziłam rodki w szpalerze a przed nimi elatę i wygląda jakby brakowało kropki nad i masz jakąś inspirację z tym połączeniem albo ktoś z forum tak ma?
zdjęc raczej w tym miejscu nie robię bo nie wygląda a dosadzenie elaty do rh doradzila Toszka więc musi być jakiś sposób na nie
lindsay80 23:09, 16 wrz 2015

Kuba napisał(a)

może to właśnie kule świadczą o sukcesie, ja oo prostu posadziłam rodki w szpalerze a przed nimi elatę i wygląda jakby brakowało kropki nad i masz jakąś inspirację z tym połączeniem albo ktoś z forum tak ma?
zdjęc raczej w tym miejscu nie robię bo nie wygląda a dosadzenie elaty do rh doradzila Toszka więc musi być jakiś sposób na nie

Wydaje mi się właśnie, że ciemna zieleń liści RH i seledynek Elaty ładnie się bedą komponować.
U Milki jest coś takiego:

lindsay80 23:11, 16 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Edytko czyli walka z nornica , sadzenie cebul i widze jeszcze u Ciebie wyjazd na plantacje sie kroi ()

Zgadza się, ale to wszystko trochę się rozłoży w czasie, a z cebulowymi nie bedę się spieszyć, w zeszłym roku sadziłam w listopadzie i było ok, teraz wg mnie jeszcze trochę za wcześnie.
lindsay80 23:14, 16 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
Musze sprostować u Ciebie również. Limki u mnie mniejsza odległość niż metr - niestety, więcej vanilki. Włączył mi się plan przeniesienia aby dać większy odstep.

Dziękuję za trafną uwagę. Masz bystre oko a Ja za to mam robotę

Nie ma ich tam dużo więc szybko poleci, zawsze to lepiej i prościej wprowadzać poprawki jak rośliny mniejsze.
lindsay80 23:16, 16 wrz 2015

magdziam napisał(a)

trawnik odrzył, wlaśnie skosiłam go pierwszy raz po tych strasznych upałach, jest jeszcze kilka placków z sucha trawą. Co do wizyt w klinice w K-cach to zeczywiscie sprawnie to idzie, nie trzeba czekac w kolejkach, ale i tach caly dzien rozbity. pozdrawiam

Widziałam fotki, jest już całkiem przyzwoity, jednak trawa to jest niezniszczalna.

Odkąd się wrzesień zaczął to coraz więcej mam takich rozbitych dni, wakacje się skończyły, na nowo trzeba się zorganizować i ogarnąć wszystko logistycznie.
Kuba 08:09, 17 wrz 2015

Rzeczywiście u Miki wygląda to pięknie może i u mnie doczekam się takiego efektu, fakt że elata jeszcze słabo rozrośnięta i rzadko posadzone, może jeszcze muszę poczekać, dzięki