Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 23:36, 03 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Edyto wiesz ze jestem fanka Twoich dzialan az sie "boje" co teraz zdzialasz, postaram sie nadazyc.

Cieszę się, że tak piszesz, spokojnie nadążysz, to Twój wątek pędzi jak pociąg TGV, u mnie dużo spokojniej i dobrze, bo boję się, że gdyby ten wątek szybciej posuwał sie do przodu to ja też miałabym problem z nadążeniem
lindsay80 23:43, 03 sty 2016

leon60 napisał(a)
Full pracy ale jakie jakie efekty ! Brawo !
Serby od ulicy mam posadzone podobnie, odległości od ogrodzenia różne bo idzie po łuku ale jeśli ktoś nie zamierza ich ciąć trzeba zostawić znacznie większe odstępy. Świerk jaki by nie był to nie tuja

Ja to na razie zaklinam je żeby szybciej rosły, mało się nie przewróciłam jak wróciliśmy po świętach i naszym oczom ukazała się tandetna, plastikowa, zielona siatka jaką sąsiad założył sobie na ogrodzenie panelowe i ja ten koszmarek muszę oglądać dopóki go serby nie zakryją, wrrr...
lindsay80 23:45, 03 sty 2016

sarenka napisał(a)
Bardzo duzo pracy wykonaliście! Az ciekawa jestem jakie zmiany beda w waszym ogrodzie za kilka miesięcy

U nas to ja walczyłam o każdy cm trawnika,ale juz mi przeszło.

Zagajnik z brzózek olśnił mnie!! Mam aż jedną brzózkę, więc może i ja sie skusze na taki kącik- o ile kiedyś w tamtym miejscu się uprzątnie....

Dziękuję za te miłe słowa, mam nadzieję, że za kilka miesięcy będzie już można pokazać całe podwórko, bo na razie to muszę omijać aparatem miejsca, które do pokazywania się nie nadają.
Zakątek brzozowy polecam jeśli masz miejsce.
lindsay80 23:48, 03 sty 2016

Sebek napisał(a)

Zamierzam "gwałcić" Gosię malkul by mi sprzedała swoje know-how Bo coś w tym stylu chcę, z kątowników stalowych

Edyta! Dlaczego mi umknęła Twoja rabata z brzozami? Toć to niewybaczalne takie cudo przegapić... Moja wina, po trzykroć biję się w pierś i będę ją śledzić w tym sezonie uważnie

No ja nie wiem, czemu Ty moich brzózek wcześniej nie widziałeś
A czemu w lecie jak byłeś u Gosi nie pomierzyłeś tych mebli? Musisz się na kolejne spotkanie wprosić, ale żeby od razu "gwałcić" ?
lindsay80 23:51, 03 sty 2016

malkul napisał(a)

obawiam się że ten gwałt może się nei powieść

Wiesz jaki Sebek potrafi być słodki, myślę, że znajdzie sposób żeby Cię urobić, hihi
lindsay80 23:56, 03 sty 2016

iwka napisał(a)
Oj udany i pracowity ten rok miałaś. Wszystko tak ładnie się komponuje ze sobą, ślicznie

Co ile masz posadzone brzozy?

Pracowity na pewno i ogólnie można powiedzieć, że udany, ale bez kłód pod nogi się też nie obyło: spalony trawnik, wyrwane przez wichurę 15 serbów, fundament w miejscu sadzenia drzew i jeszcze kilka drobniejszych rzeczy

Brzozy są posadzone w dwóch rzędach: pierwszy rząd przy narożniku 2 drzewa w odległości od siebie 2,2 m i drugi rząd, w kształcie łuku, 3 brzozy w odległościach od siebie od 2,5 do 3,5 m.
lindsay80 23:59, 03 sty 2016

Agania napisał(a)
Retrospekcja bardzo udana, podziwiam wszystko...będę Cię odwiedzać ...lubię takie klimaty, chociaż sama jestem bardziej tradycyjnie melancholijna
Wszystkiego Naj w Nowym Roku

Dziękuję za pochwały i życzenia - Tobie również życzę sukcesów w Nowym Roku.
Zajrzę do Ciebie i z chęcią zobaczę w jakim charakterze jest Twój ogród.
lindsay80 00:00, 04 sty 2016

ag_zie napisał(a)
Fajny przegląd roku - dużo pracy wykonaliście a efekty świetne! To już jest Ogród!

To co napisałaś Agnieszko to duży komplement dla mnie, dziękuję
lindsay80 00:03, 04 sty 2016

ren133 napisał(a)
Brawo Edytko
Tylko pochwał tutaj padło, że mogę śmiało się pod nimi podpisać
To był udany rok

Dla nas obu Reniu, oby 2016 był jeszcze lepszy
Trochę drże co nas czeka po tych mrozach, dziś u mnie o 18-tej było -15 C, a poza rózami nic mam nie okryte i śniegu zero.
lindsay80 00:04, 04 sty 2016

Sebek napisał(a)

Spróbować nie zaszkodzi Uwierz mi - potrafię być tak natrętny, że ostatnio unudziłem wykładowcę, by nas puścił 3 godziny wcześniej

Najwyżej zakradnę się w nocy i zmierzę te metalowe elementy Bo tylko tyle potrzebuję

Jak Cię znam, to znajdziesz jakiś sposób