Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:09, 29 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Kobitka napatrzeć się nie mogę dekoracje ogród aleś wypiescila wszystko cudnie

Lejesz miód na moje serce
Dla mnie Twoje zające i wianki to tegoroczne wielkanocne dekoracje No. 1!
lindsay80 10:12, 29 mar 2016

eee_taam napisał(a)
dekoracje świąteczne masz świetne ...a P.Zającowa ...achhh

i pomyśleć, że ja co zawsze byłam noga we wszelkiego rodzaju robótkach ręcznych i manualnych teraz wymieniam sie dekoracjami z kimś kto się tym na codzień zajmuje
Zazdroszczę nartek!
bdan 11:15, 29 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Danusiu, my mamy ten:

http://www.al-ko.com/shop/pl/wertykulator-elektryczny-al-ko-combi-care-38-e-comfort-z-koszem.html

powierzchnia trawnika na razie ok. 400 m2, a docelowo będzie koło 600 m2.
Niestety nie powiem Ci czym kierował się eM przy wyborze, choć zwykle czyta opinie użytkowników, więc pewnie tym razem też tak było

Też myślę, żeby go kupić. U nas teraz też ok. 400 m 2 w przyszłym roku juz więcej, ale myślę, żeby na 2 x wertykulację podzielić. Iwonka chyba tez ma taki sam.
Kupowałaś stacjonarnie?
zieloniutka 11:16, 29 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Wiesz jak Eden ciąć, tzn nie niemal nie ciąć ?

Czytając wątek Zielonej Ogrodniczki zapisałam sobie:"Edenkom oberwałam wszystkie stare liście (siedlisko ubiegłorocznych paskudztw) i nie przycinałam w ogóle. DŁugie na niemal 2m pędy będę przyginać."

lindsay80 12:58, 29 mar 2016

bdan napisał(a)

Też myślę, żeby go kupić. U nas teraz też ok. 400 m 2 w przyszłym roku juz więcej, ale myślę, żeby na 2 x wertykulację podzielić. Iwonka chyba tez ma taki sam.
Kupowałaś stacjonarnie?

Stacjonarnie w jakimś markecie, bo akurat promocja się trafiła.
lindsay80 13:01, 29 mar 2016

zieloniutka napisał(a)

Czytając wątek Zielonej Ogrodniczki zapisałam sobie:"Edenkom oberwałam wszystkie stare liście (siedlisko ubiegłorocznych paskudztw) i nie przycinałam w ogóle. DŁugie na niemal 2m pędy będę przyginać."

Wczoraj się zorientowałam, że zmaściłam, bo pocięłam cała na 3-5 oczek, w pośpiechu czytałam i jakoś nie dotarło do mnie, że tylko boczne pędy ciąć, a główne przygiąć do podpory.
Marta Zielona mnie pocieszyła, że nic złego się nie stanie, a może i na plus wyjdzie, bo moje edenki młodziutkie i zagęszczą się od dołu przez to cięcie.
Szczerze mówiąc przy tej wielkości krzaczków co były przed cięciem, nie miałabym nawet czego przypinać do pergoli.
MirellaB 13:15, 29 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Dziękuję!
Mamy w tym roku cel, żeby w końcu trawnik wyglądał porządnie, może dzięki badaniu gleby, zabiegom pielęgnacyjnym i nawadnianiu uda się to osiągnąć.

Z trawnikiem to full roboty. W zeszłym roku dało nam się wyprowadzić nasz beznadziejny zniszczony trawnik na ładny zielony dywan. Liczę, że w tym roku będzie podobnie

U Ciebie po zabiegach pewnie też będzie ładny zielony dywan. Nie może być inaczej - piękny trawnik w pięknym ogrodzie musi być
ren133 13:20, 29 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Danusiu, my mamy ten:

http://www.al-ko.com/shop/pl/wertykulator-elektryczny-al-ko-combi-care-38-e-comfort-z-koszem.html

powierzchnia trawnika na razie ok. 400 m2, a docelowo będzie koło 600 m2.
Niestety nie powiem Ci czym kierował się eM przy wyborze, choć zwykle czyta opinie użytkowników, więc pewnie tym razem też tak było

Jak to?! Będziesz miała więcej trawnika niż masz dotychczas?
butterfly 13:21, 29 mar 2016

Też mi się wydaje że dużej krzywdy im nie wyrzadzilas.
Co najwyżej opozni się o sezon ale za to będzie miała mocniejsze pędy
Ja swojej już muszę wyciąć krzyzujace się pędy bo mam niezłą gestwine.przerzedzic ja mus
lindsay80 13:27, 29 mar 2016

ren133 napisał(a)

Jak to?! Będziesz miała więcej trawnika niż masz dotychczas?

Renia, przecież ja mam jeszcze 1/3 ogródka nieogarniętą - nigdy tu na forum nie pokazywaną.
A teraz właśnie oderwałam się od wideł amerykańskich, kawka ciacho i powrót do roboty, po południu akcja glebogryzarką.
Może już w maju uda się pokazać to miejsce bez wstydu.