Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ren133 21:42, 01 kwi 2016

Fajny żywopłocik grabowy będzie
Marta 21:43, 01 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

są sposoby, eMa mojego wrobimy i może być szoferem

Robiłam sama, z różnych owoców, ostało się jeszcze tylko trochę wiśniowej, reszta zeszła, w tym roku więcej musze zrobić

Chyba, że tak

Koniecznie więcej musisz zrobić. Musiały być pyszne. Ja robiłam tylko wiśniówkę i orzechówkę. Czekam aż mój pigwowiec zacznie normalnie owocować. Co prawda owoców kilka miał, ale malutkie jak migdałki i wszystkie obleciały
lindsay80 21:47, 01 kwi 2016

siakowa napisał(a)
I gdzie ostatecznie kupione ?

w Rybniku, bo bliżej miałam.
lindsay80 21:51, 01 kwi 2016

siakowa napisał(a)
no teraz to juz nie tnij bo widac jakie paki maja juz

a Ty jeszcze cięłaś po posadzeniu?
Dziś chyba z 30 stron przeleciałam u Ciebie od momentu posadzenia ale nie dotarłam do takiej informacji
Nie posadziliście w jednym dniu, jak tą resztę nieposadzona przechowywałaś? Bo ja zadołowałam i zalałam wodą. Ale mam połowę mniejszą długość do posadzenia niż Ty i mam nadzieję, że jutro się uda.
polinka 21:53, 01 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

W końcu się coś dzieje, ale już kwiecień, wiele osób w lutym coś działało a ja dopiero zaczynam.

Napisz na prive w wolnej chwili jaki problem z tym Twoim ogrodzeniem.

Acha, była próba ustawienia donic tam gdzie proponowałaś, miałaś rację, jednak się mieszczą, ale jest ciasno, jeszcze nie wiem czy tą opcję wybierzemy.

Ci co w lutym działali teraz mają przesilenie wiosenne
Idę dalej nadrabiać
siakowa 21:56, 01 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

a Ty jeszcze cięłaś po posadzeniu?
Dziś chyba z 30 stron przeleciałam u Ciebie od momentu posadzenia ale nie dotarłam do takiej informacji
Nie posadziliście w jednym dniu, jak tą resztę nieposadzona przechowywałaś? Bo ja zadołowałam i zalałam wodą. Ale mam połowę mniejszą długość do posadzenia niż Ty i mam nadzieję, że jutro się uda.
nie nie zdazylam pociac bo jakmposadzilam to albo padalo albo tem spadala ponizej zera a jak juz osttanie dosadzilam to marzenka zabronila ciac i to troche odchorowaly bo mialy skrocone korzenie a yle samo do wykarmienia...mialmy na poczatku drobne listki ale szybko sie zregenerowaly. Reszte zadolowalam. Ale powiem szczerze ze chba to zle zronilam albo eM zlemposadzil reszte bo wsrod nich najwiecej mi wypadlo
polinka 21:57, 01 kwi 2016

O żywopłot grabowy będzie jutro-super!
Mój lada dzień pokaże listki
lindsay80 22:33, 01 kwi 2016

polinka napisał(a)

Ci co w lutym działali teraz mają przesilenie wiosenne
Idę dalej nadrabiać

no wiem właśnie bo podczytywałam incognito, ale pare słonecznych dni będzie i znowu naładujesz akumulatorki, a co już zrobione to zrobione

lindsay80 22:38, 01 kwi 2016

siakowa napisał(a)
nie nie zdazylam pociac bo jakmposadzilam to albo padalo albo tem spadala ponizej zera a jak juz osttanie dosadzilam to marzenka zabronila ciac i to troche odchorowaly bo mialy skrocone korzenie a yle samo do wykarmienia...mialmy na poczatku drobne listki ale szybko sie zregenerowaly. Reszte zadolowalam. Ale powiem szczerze ze chyba to zle zronilam albo eM zlemposadzil reszte bo wsrod nich najwiecej mi wypadlo

ja korzeni skracać nie będę, moje mają jeden główny korzeń a te boczne króciutkie, nie ma potrzeby nic skracać, o cięciu nawet już nie myślę, widzę, że za późno na takie akcje.

Mi eM dziś przygotował teren na tip top, a sadzić to chyba wolę sobie sama, powinno polecieć, jak już cała reszta gotowa, najbardziej nie cierpię wyrównywać i zagrabiać ziemi, a to już mam zrobione.

Sadze co 20 cm, więc będzie gęsto.
lindsay80 22:40, 01 kwi 2016

polinka napisał(a)
O żywopłot grabowy będzie jutro-super!
Mój lada dzień pokaże listki

no powinien byc, przynajmniej teraz mam tkaie założenie, że zrobię do końca.

Ja z chęcią obejrzę fotki, więc pokazuj go! A ile Twój ma latek?