Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:20, 08 kwi 2016

iwka napisał(a)
a to podobne
kłącze siedzą w ziemi już ponad miesiąc, albo i dwa, hmm dawno je sadziłam i nic wczoraj właśnie patrzyłam, ale z tego co pamiętam to w ubiegłym roku też tak późno ruszały, wysadzałam takie kilkucentymetrowe i w gruncie szły jak burza, dorównały kwitnącym, które kupowałam.

a moje dopiero pójdą do ziemi, ciekawe co z tego będzie.
Kłosownica na razie mi wcale nie wykiełkowała, a siałam 14.03, tą resztę nasion zamierzam rorzucić na ziemi, zobaczymy możę w ten sposób coś się urodzi.
lindsay80 09:21, 08 kwi 2016

frezja napisał(a)

Może i o taśmie...moja wiedza na ten temat zerowa

jednym i drugim podlejesz, różnica jest w cenie i trwałości produktu.
lindsay80 09:28, 08 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Edytko, masz linię z kompensacją wszędzie, czy może też bez niej?
Zastanawiam się, czy całość kupować z kompensacją, czy na krótkich odcinkach - zwykłą?

ja mam bez kompensacji a zdecydowała o tym ilość sekcji, ich długość i ukształtowanie terenu (u mnie prosta działka, żadnych wzniesień).
iwka 09:30, 08 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

a moje dopiero pójdą do ziemi, ciekawe co z tego będzie.
Kłosownica na razie mi wcale nie wykiełkowała, a siałam 14.03, tą resztę nasion zamierzam rorzucić na ziemi, zobaczymy możę w ten sposób coś się urodzi.
wstyd z tymi nasionkami ale patrzyłam i mam dużo siewek na razie małe ale nie wyrywam, niech rosną
lindsay80 09:31, 08 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
oj to dobrze im bedzie.a co do duszy toctylko sie domyslam

starałam się
lindsay80 09:36, 08 kwi 2016

siakowa napisał(a)
tak mi się wydaje że masz miękki ten wąż co? bo ja mam taki sztywny ze ciężko manewrować na krótkich odcinkach..

Sztywny jest, na krókich odcinkach faktycznie trudno nim manewrować (może z kompensacją jest jeszcze sztywniejszy, tego nie wiem), ale najbardziej to i tak nie lubię rozwijania go z dużej pętli - całe szczęście, że robi się to tylko raz.
lindsay80 09:37, 08 kwi 2016

frezja napisał(a)

To piszcie, jaka to ta zwykła Iwonka zakładasz ??

u mnie jest ta zwykła, czyli bez kompensacji.
lindsay80 09:40, 08 kwi 2016

bdan napisał(a)
Odnośnie tego przepisu do opryskiwania rodków. Nie wiem, czy to przepis Bodzi, ale jeżeli źle nie odczytalam, to wydaje mi się, że tych nawozów w sumie ma byc 2 cm, maksymalnie każdego po 1 cm - suma 3 cm.

Ale mogę się mylić, a znaleźć będzie trudno

hmmm, skopiowałam od Juzi, ale sprawdzę to jeszcze, żeby nie wprowadzić kogoś w błąd.
siakowa 09:43, 08 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

Sztywny jest, na krókich odcinkach faktycznie trudno nim manewrować (może z kompensacją jest jeszcze sztywniejszy, tego nie wiem), ale najbardziej to i tak nie lubię rozwijania go z dużej pętli - całe szczęście, że robi się to tylko raz.
ja mam brązowy z kompesacją mega sztywny..tak rozwijanie z rolki zajmuje cały ogród żeby nie załamć zagiąć linii
lindsay80 09:45, 08 kwi 2016

iwka napisał(a)
wstyd z tymi nasionkami ale patrzyłam i mam dużo siewek na razie małe ale nie wyrywam, niech rosną

oj przestań, tak czasami się zdarza, na 48 wysianych w wielodoniczkach nasionek rozplenicy hameln wzeszły mi 2! Zbierałam ze swoich roślin i kapa

Uda się to się uda, nie to też to przeżyję