Bo ciemierniki tylko trzy i niedawno wsadzone z doniczek a tulipany (exotic emperor?) no sama wiesz, ze dopiero pierwszy raz u mnie cebulowe Fajnie u Ciebie ta Elata rośnie
Z krokusów to polecam Ci Pickwick lub Flower Record, są wielkokwiatowe i ładnie w tym żwirku wyglądają, mam tam też Joannę Darc, ale zlewa się z kamieniem i jest mało widoczna.
Ja od jesieni mam w kamieniu ciemierniki Niger, ale pod samą roślinką, te kamyki odgarnęłam, liście mają ładne też zimą, a jak jakieś brzydną to wycinasz i nowe ładne wychodzą. Ciemierniki jak nie kwitną to też zobią.
Pomyśl nad odmianą Orientalis.
a masz pod żwirkiem nawadnianie? Bo ja to się boję, że jak zaczniemy regularnie podlewać (jeszcze nia załączałam linii po zimie) to chwasty będą się panoszyć.
Ja mam tam tulipany Spring Green, Exotic Emperor, miałam już w ubiegłym roku gdzie indziej, ale wzeszło tylko kilka, podobna sytuacja z Angelique - także ja już tych odmian więcej nie zakupie.
W tym roku będę się przyglądać tej Elacie, mam nadzieje, że mnie nie rozczaruje, bo bardzo lubię limonkowy kolor w ogrodzie.