Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:26, 08 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Mam podobnie skomponowane rośliny na rabatach i w tym samym żwirku

PS Ale tej limonkowej trawki nie mam - co to?

Zaś nie kojarzę, a pokazywałaś to miejsce?

Ta trawa to carex Elata Aurea, ma być właśnie limonkowym akcentem na rabatach.
Sebek 21:28, 08 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

a to dlatego, że dwa dni spędziłam na wybieraniu wszystkich badziewi, ździbeł po cięciu traw - do przyjemnych zadań to nie należy, coś czuję, że przyjdzie taki dzień, że przeklnę ten kamień.

Nie przeklniesz kamienia tylko przestaniesz zwracać na to uwagę Zbierzesz z grubsza i będzie
lindsay80 21:28, 08 kwi 2016

inag napisał(a)
Zieleń kulek i trawek pięknie się odbija od tych kamyczków

to się cieszę, że są pozytywne odczucia
lindsay80 21:33, 08 kwi 2016

Marta napisał(a)
Śliczne zdjęcia roślin w żwirku Widzę, że bukszpan ci kwitnie

no kwitnie i to nie jeden, właśnie nadrabiam u Marzeny i widzę, że o tym pisałyście - też mi się to nie podoba, no ale co zrobić - trzeba ciachać te kwiotki, nie ma rady

Kupiłaś te donice?

Marta 21:51, 08 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

no kwitnie i to nie jeden, właśnie nadrabiam u Marzeny i widzę, że o tym pisałyście - też mi się to nie podoba, no ale co zrobić - trzeba ciachać te kwiotki, nie ma rady

Kupiłaś te donice?

Innego wyjścia nie ma. Ciachnie się kwiotki i piknie będzie

Tych donic nie kupiłam. Miałam już prędzej inne kupione, ale przyznam, że intensywnie myślałam o tych Twoich. Ktoś inny jest szczęśliwym ich posiadaczem
lindsay80 21:57, 08 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Nie przeklniesz kamienia tylko przestaniesz zwracać na to uwagę Zbierzesz z grubsza i będzie

na razie jestem na etapie dążenia do doskonałości, jak się napatrzyłam na ogród Oli, to stwierdziłam, że jak się przyłoże, to się uda, ale już widzę, że to ciężko będzie...
anna_t 21:59, 08 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

a to nie wiedziałam, że masz taki sam, a jaka granulacja?, bo ja zdecydowałam się na grubszy 20 -32 mm.

On mi się podoba, tylko roślin mi brak, mam tam ML, rozplenice, zawilce i na ten moment te rośliny nie istnieją i kamień wybija się na pierwszy plan.

No i proponuję Ci wybrać cebulowe inne niż białe, bo one zlewają się z kolorem kamienia, ja na przyszły rok pójdę chyba w niebieskości.

choroba niewiem jaka granulacja, jutro polecę zrobić fotkę.
z cebulowych to wejde w krokusy, najbardziej mi sie podobają a poza tym to te ciemierniki koniecznie
ciemierniki po kwitnieniu sa widoczne na rabacie czy znikają?
Madzenka 22:22, 08 kwi 2016

ciekawe kiedy zdemolujesz ten żwirk przy rewolucjach
MirellaB 00:17, 09 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

a to dlatego, że dwa dni spędziłam na wybieraniu wszystkich badziewi, ździbeł po cięciu traw - do przyjemnych zadań to nie należy, coś czuję, że przyjdzie taki dzień, że przeklnę ten kamień.

Znam ten ból, na kolanach dwa dni temu wybierałam, masakra. Póki co też mam czyściutko
Kacha123 06:11, 09 kwi 2016

Piękna wiosna u Ciebie. Do żwirku przydatny odkurzacz ogrodowy, masz wtedy mniej pracy.