Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:33, 11 maj 2016

zieloniutka napisał(a)

No to nie da rady. A szkoda.
Ale przynajmniej dowiedziałam się o ciekawym berberysie do kupienia.
Póki co mam berberysy aurera i są fajowe.

Żurawka padła. Proponowali za nią zejście do 5 zł. Ale odmówiłam.
Gdyby nie to że sama dzieliłam już żurawki to uznałabym, że to moja wina.

Jeżeli do końca tygodnia nie dostanę kasy za brakujące drzewa i żurawkę to zaczynam kampanię antyiglaki24.

A ja tej odmiany nie znałam, wydaje się być podobny do Marii, tylko ma inny pokrój taki bardziej kulisty.

Tak myślałam, że ta żurawka nie przeżyje...
Ja się do tej kampanii przyłączę, a wiem, że nie jesteś pierwsza, która miała do roślin od nich duuuże zastrzeżenia.

lindsay80 10:34, 11 maj 2016

Dominika11 napisał(a)
pięknie wszystko kwitnie

też mam zawciąga - tylko białego

też mam białe, ale na razie wszystkie te zawciągi się u mnie poniewierają, muszę je ładnie wkomponować w jakąś rabatę.
Kuba 10:35, 11 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

No to du....a
A pokazałabyś jakąś fotkę w zbliżeniu jak to wygląda?

Wygląda brzydko na szczęście to są tyły domu. Zdjęcie prawdopodobnie będzie moźliwe dopiero w piątek- o ile nie zapomnę
Toszka 10:42, 11 maj 2016

kompostowniki masz full-wypas! Mam z palet, niczym od środka nie impregnowanym i żyją świetnie od 6 lat
lindsay80 10:42, 11 maj 2016

Kuba napisał(a)

Wygląda brzydko na szczęście to są tyły domu. Zdjęcie prawdopodobnie będzie moźliwe dopiero w piątek- o ile nie zapomnę

poczekam, a zdjęcie może się przydać, bo ja mam możliwość jakiegoś rozwiązania tego problemu, tylko muszę z eMem pogadać czy jest to logistycznie i technicznie do ogarnięcia. Może zdjęcie zardzewiałego kamienia przyspieszy sprawę

Mamy studię i dwa takie zbiorniki na 5 rynien, które gromadzą deszczówkę - jeśli by się dało rabaty z kamieniem podlewać tą deszczówką to byłoby super, a woda ze studni szłaby na rabaty z korą - te linie mamy rozdzielone, więc teoretycznie jest to do zrobienia, na mój babski rozum ... temat do rozeznania.

lindsay80 10:44, 11 maj 2016

Toszka napisał(a)
kompostowniki masz full-wypas! Mam z palet, niczym od środka nie impregnowanym i żyją świetnie od 6 lat

Iwonko, a to otwieranie nie będzie kłopotliwe, przy przerzucaniu pryzmy? Zostawiłabyś tak, czy zmieniać na otwieranie na boki, całych frontowych ścianek (no może poza dolnymi dwoma deskami)?
Dominika11 10:45, 11 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

też mam białe, ale na razie wszystkie te zawciągi się u mnie poniewierają, muszę je ładnie wkomponować w jakąś rabatę.
to tak jak u mnie, chyba je wrzucę na skalaniaka i muszę trochę je "pozmniejszać", bo się zrobiły takie brzydkie i trochę brązowe
Toszka 10:55, 11 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Iwonko, a to otwieranie nie będzie kłopotliwe, przy przerzucaniu pryzmy? Zostawiłabyś tak, czy zmieniać na otwieranie na boki, całych frontowych ścianek (no może poza dolnymi dwoma deskami)?

Mam zrobione z całą otwieraną ściana od frontu... i nie otwieram, bo wszystko się wysypywało...
Mam trzy komory "pracujące" wg systemu: jak pierwsza jest zapełniona, to przerzucam do góry nogami w drugą, komorę, a w tym czasie ostatnia, najstarsza, przerobiona jest wybierana. Wybieram od góry i jedynie przy samym dni nogi mi dyndają jak nurkuję
anbu 10:57, 11 maj 2016

Czyli jednak ten kompostownik bez drzwi robić. Cenne info, dzięki Tocha
iwka 11:04, 11 maj 2016

też mam bez drzwiczek, i też nurkuję ale mój to taki brzydki, Twój piękniusi kiedyś też sobie taki ładny zrobię