Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 13:32, 06 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
przedpłocie piękne i bardzo eleganckie

Dziękuję, nie wiem czy kiedyś nie zrezygnuję z szałwii, a zostaną same trawy, ale póki rośliny małe to szałwie zapełniają przestrzeń i robią dobrą robotę.

Pamiętasz jak mówiłaś, że Ascot zakwitnie w tym sezonie?
Jestem w szoku jak w kilka tygodni krzaczki urosły i od wczoraj są pierwsze kwiaty.

Ty jesteś miłośniczka róż więc jeszcze Edenkę zostawiam, reszta róż obcięta i czekam na drugie tłoczenie.

lindsay80 13:36, 06 lip 2016

Olili napisał(a)
Brzozowa fajna. Faktycznie jakiś rok jest ,że wszędzie gdzie obserwuję to brzozy pouginane .Ciekawe dlaczego tak jest.Pierwszy raz w tym roku się z tym zetknęłam..

Iza, u Ciebie brzozy też tak mają?
Ktoś pisał, że wpłynęły na to upały... nie wiem, może coś w tym jest.
Kilka osób ma taką samą sytuację i ładnie to nie wygląda niestety, ja nawet trochę tych owoców oberwałam, z gałązek, które były nimi najbardziej oblepione, ale nie pomogło to specjalnie.
aga_pe 13:40, 06 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Miło, że zaglądasz Aga, bo chyba ostatnio coś mało jesteś na forum?

Będę chciała spróbować z tym wrzecionem, mam lawendę Viva, więc nada się wyśmienicie, bo kwiatostany ma długaśne.

Ano troszkę mniej czasu miałam. Teraz trochę więcej luzu, to i w ogrodzie podganiam prace. Po wątkach biegam, czasami coś napiszę. Ogarnąć wszystkich wątków już nie dam rady. Lecę pismo obrazkowe. Słowo pisane wybiórczo

pozdrawiam
jazzy 13:41, 06 lip 2016

Brzozowa zachwycająca!
Ascot piękna!
nawigatorka 13:49, 06 lip 2016

Nie narzekajbrzozowa boska.
lindsay80 13:51, 06 lip 2016

aga_pe napisał(a)

Ano troszkę mniej czasu miałam. Teraz trochę więcej luzu, to i w ogrodzie podganiam prace. Po wątkach biegam, czasami coś napiszę. Ogarnąć wszystkich wątków już nie dam rady. Lecę pismo obrazkowe. Słowo pisane wybiórczo

pozdrawiam

ja mam podobnie, niby w lecie miało forum zwolnić, ale nie zauważyłam, żeby tak się stało, więc najczęściej tylko obrazki oglądam w zaprzyjaźnionych wątkach, bo na czytanie czasu nie starcza.
lindsay80 13:52, 06 lip 2016

jazzy napisał(a)
Brzozowa zachwycająca!
Ascot piękna!

Jeśli się podoba mimo mankamentów, o których napisałam to mogę się tylko cieszyć.
Ascot na razie bardziej czerwona niż malinowa, ale to chyba się zmieni.
lindsay80 13:55, 06 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
Nie narzekajbrzozowa boska.

Na swoje rośliny nie narzekam, drażnią mnie tylko te widoki za płotem, a w tym miejscu akurat rok temu mi tuje chorowały i musiałam im powycinać zainfekowane gałązki, przez co są o wiele niższe niż wszystkie pozostałe.

P.S. Kodura już wymieniona, dziś rano mi kurier dostarczył - teraz jest 100% zadowolenia
Karol99 13:56, 06 lip 2016

Mi brzozowa rabatka też się bardzo podoba. Masz tam rozplenice? Jak Ci zimują i czy zabezpieczasz je?
jolanka 13:56, 06 lip 2016

Całuski za instrukcję jeżówkową Skopiowałam sobie i na pewno spróbuję