Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 16:37, 07 lip 2016

Kuba napisał(a)
Jestem zaskoczona że Ci elata przypala u mnie nic chociaż na słońcu przez cały dzień, czy masz tam podlewanie?

Ewa, mam podlewanie, ale w sumie od 3 tygodni nie włączane bo średnio co 5 dni mocno pada. Elacie brązowiały liście i tak się dziwnie przewieszają, że zawsze się łamią, dlatego w ich miejsce planuje dać carex Montana, albo seslerie jesienną, a Elaty pójdą na jedyną rabatę w ogrodzie gdzie jest trochę cienia.

A z Everillo jesteś zadowolona?
lindsay80 16:51, 07 lip 2016

malkul napisał(a)

dokładnie takie z piętka Magnolia mi jeżówki urwała jak byłam u niej ostatnio. ponoć przyjmuja się bezproblemowo
moge skopiowac do siebie twoje jeżówkowe wywody?

ps. jak mebelki?

Ależ proszę, ja to nawet sie zastanawiam czy w ubiegłym roku właśnie u Ciebie to znalazłam

Z mebelkami na razie ten sam etap co ostatnio.
Kuba 16:59, 07 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Ewa, mam podlewanie, ale w sumie od 3 tygodni nie włączane bo średnio co 5 dni mocno pada. Elacie brązowiały liście i tak się dziwnie przewieszają, że zawsze się łamią, dlatego w ich miejsce planuje dać carex Montana, albo seslerie jesienną, a Elaty pójdą na jedyną rabatę w ogrodzie gdzie jest trochę cienia.

A z Everillo jesteś zadowolona?

Moja elata jest podlewana codziennie, jak nie ma deszczu to dostaje wodę z linII kroplującej i jestem z niej bardzo zadowolona. Everillo mnie zawiodła na całej linii, pokażę je obie po powrocie z wakacji
lindsay80 17:04, 07 lip 2016

Kuba napisał(a)

Moja elata jest podlewana codziennie, jak nie ma deszczu to dostaje wodę z linII kroplującej i jestem z niej bardzo zadowolona. Everillo mnie zawiodła na całej linii, pokażę je obie po powrocie z wakacji

To sugerujesz codzienne podlewanie i odłożenie decyzji o przeprowadzce?
Nic mi nie szkodzi sprobować, bo przesadzanie w środku lata i tak nie wchodzi w grę. Na razie te przypalone liście poobcinałam.
lindsay80 17:07, 07 lip 2016

Pojechałam dziś na targ po owoce sezonowe, a wróciłam z.... jeżówkami, za dwie takie dorodne sadzonki zapłaciłam w sumie 15 zł.

Kuba 17:08, 07 lip 2016

Chyba właśnie to bym Ci radziła bo nie widzę innej przyczyny złego wyglądu, chyba że żwirek jej przeszkadza...
lindsay80 17:12, 07 lip 2016

Ale żeby nie było, owoce też kupiłam a z nich zrobiłam pyszne pierogi - polecam przepis:

http://flowerek.com/dania-wytrawne/male-dankaprzekaski/pierogi-z-wisniami-i-ciasto-na-pierogi-ktore-sie-niemal-samo-walkuje/
lindsay80 17:15, 07 lip 2016

Pozostając w temacie owocowym - jeżówki Raspberry Truffle

nawigatorka 17:15, 07 lip 2016

A jakie to jezowki wiesz moze?te jasne oczywiscie
lindsay80 17:16, 07 lip 2016

Kuba napisał(a)
Chyba właśnie to bym Ci radziła bo nie widzę innej przyczyny złego wyglądu, chyba że żwirek jej przeszkadza...

Faktycznie u mnie rosną w żwirku, ale czy ja wiem, nie wydaje mi się, żeby to był powód. Spróbuję z tym podlewaniem.