Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 13:59, 06 lip 2016

Karol99 napisał(a)
Mi brzozowa rabatka też się bardzo podoba. Masz tam rozplenice? Jak Ci zimują i czy zabezpieczasz je?

Tak Karol, tam są rozplenice Hameln, przezimowały idealnie, zresztą jak wszystkie trawy u mnie, a jedyne co zrobiłam to związałam je, no i ja mam dosyć grubą warstwę kory na rabatach bo sypałam jakieś 6 - 7 cm, więc to też pewnie swoje zrobiło.
lindsay80 14:02, 06 lip 2016

jolanka napisał(a)
Całuski za instrukcję jeżówkową Skopiowałam sobie i na pewno spróbuję

Prosze bardzo, też mi się wydaje, że to zestaw bardzo pomocnych informacji.
Dzielenia się nie bój, jeśli nową sadzonkę posadzisz w cieniu i regularnie będziesz podlewać to na pewno się wszystko uda i za rok podwoisz ilość jeżówek.
Ja z 12 Butterfly Kisses kupowanych dokładnie rok temu mam teraz koło 30 szt. i krzaczki porosły dorodne, a kwitnienie zapowiada się bardzo obfite.
nawigatorka 14:09, 06 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Na swoje rośliny nie narzekam, drażnią mnie tylko te widoki za płotem, a w tym miejscu akurat rok temu mi tuje chorowały i musiałam im powycinać zainfekowane gałązki, przez co są o wiele niższe niż wszystkie pozostałe.

P.S. Kodura już wymieniona, dziś rano mi kurier dostarczył - teraz jest 100% zadowolenia
no to super ze jest material pewnie zaraz gnasz do krawcowej.a widoczki szybko zarosna zobaczysz
lindsay80 14:16, 06 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
no to super ze jest material pewnie zaraz gnasz do krawcowej.a widoczki szybko zarosna zobaczysz

pognałabym, ale dziś mam wakacyjne przedszkole u siebie w domu, więc na jutro to zostawiam, a może się uda jeszcze dziś jak dzieciaki się rozjadą do domów
Pianki będą w piątek do odebrania, a może na koniec przyszłego tygodnia już poduchy będą gotowe.
Tylko nie wiem co tam z cynkowaniem i malowaniem, bo Pan, który mi to zawoził i przywiezie spowrotem do końca tygodnia jest na urlopie, więc cierpliwie czekam.
Psiamama 14:48, 06 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

Na specjalne życzenie rabata brzozowa - trochę mnie w tym roku wkurza, bo brzozy uginają się pod ciężarem owoców i nie wygląda to najlepiej, a niewysokie tuje nie zasłaniają zachwaszczonej góry ziemi i blaszaka u sąsiada, ale wszystko rośnie i z czasem będzie coraz lepiej.

Dziękuję!!! Co ja się naszukałam tej rabaty i nie mogłam sobie przypomnieć u kogo ją widziałam A to Twoje dzieło Piękna jest!!!Powiedz mi jak długo masz te rozplenice czy sadziłaś już duże kępy?
lindsay80 15:01, 06 lip 2016

Psiamama napisał(a)

Dziękuję!!! Co ja się naszukałam tej rabaty i nie mogłam sobie przypomnieć u kogo ją widziałam A to Twoje dzieło Piękna jest!!!Powiedz mi jak długo masz te rozplenice czy sadziłaś już duże kępy?

Jak to miło się dowiedzieć, że komuś się podoba to co sami wymodziliśmy.
Rozplenice kupowałam 1.06. 15

To te z tyłu na zdjęciu

A tutaj zdjęcia obsadzonej rabaty z 18.06.15, Hameln mało co było widać jeszcze wtedy.

leon60 15:19, 06 lip 2016

ale wszystko porosło i zachwyca
amelia_b 15:48, 06 lip 2016

Zgadzam się ze wszystkimi którzy twierdzą że brzozowa superaśna mi też się bardzo podoba
lindsay80 16:17, 06 lip 2016

leon60 napisał(a)
ale wszystko porosło i zachwyca

dają czadu rośliny!
lindsay80 16:18, 06 lip 2016

amelia_b napisał(a)
Zgadzam się ze wszystkimi którzy twierdzą że brzozowa superaśna mi też się bardzo podoba

fajnie to słyszeć