Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

roma2 19:25, 22 paź 2015

[quote A teraz kilka zdań z życia schorowanego ogrodnika :

wstaje rano i utyka, potem zwija się w kłębuszek ,postękuje ,popłakuje,trzy godziny z rana tak choruje, po czym powoli się prostuje no i do ogrodu maszeruje...

I tak właśnie tym sposobem róże z miskantami zamieszkały na rabacie.
Czy im tam będzie dobrze ,to za jakiś czas się przekonacie ;-No krótko mówiąc ..wzięłam i wsadziłam
Zdjęcia zrobię może jutro

Znaczy "Mała Ogrodniczka" z wielkim duchem! Widząc dotychczasowe działania, mogę być pewna, że kolejny zakątek będzie piękny! Trzymaj się dzielna dziewczyno!
ren133 21:34, 22 paź 2015

Będzie kolejny sliczny zakątek
Między róże możesz posadzić szałwię lub lawendę albo też liatrę, dorzucić przywrotnik ... ale ja zostawiłabym sobie to dosadzanie na wiosnę ... będziesz miała czas przemyśleć wszystko ... dużo już zrobiłaś ... i wszystko z gustem
iwka 13:10, 23 paź 2015

Olili napisał(a)

A teraz kilka zdań z życia schorowanego ogrodnika :

wstaje rano i utyka, potem zwija się w kłębuszek ,postękuje ,popłakuje,trzy godziny z rana tak choruje, po czym powoli się prostuje no i do ogrodu maszeruje...

I tak właśnie tym sposobem róże z miskantami zamieszkały na rabacie.
Czy im tam będzie dobrze ,to za jakiś czas się przekonacie

No krótko mówiąc ..wzięłam i wsadziłam
Zdjęcia zrobię może jutro

Dzielna dziewczynka
wstyd mi za siebie
lindsay80 13:21, 23 paź 2015

Jasne, że serio pisałam i już się nie mogę doczekać tych zdjęć.
Renia dobrze pisze i lawenda i szałwia i przywrotnik by tam pasowały, pomysł z sosną Varella też mi się podoba - ale to sobie już zostaw na wiosnę.
Ja z kolei myślę, że na tej powierzni z taką ilością roślin nie będzie łyso.
The Fairy, bardzo się rozkrzewia a ML jak tylko w dobrą ziemię posadzone i będą dobrze podlewane to już w przyszłym roku będą pokaźne.
popcorn 14:24, 23 paź 2015

foty! podziwiam
Olili 16:23, 23 paź 2015

iwka napisał(a)

wstyd mi za siebie

a to niby z jakiego powodu ?! Marudzisz ,jak zwykle
Olili 16:28, 23 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
Jasne, że serio pisałam i już się nie mogę doczekać tych zdjęć.
Renia dobrze pisze i lawenda i szałwia i przywrotnik by tam pasowały, pomysł z sosną Varella też mi się podoba - ale to sobie już zostaw na wiosnę.
Ja z kolei myślę, że na tej powierzni z taką ilością roślin nie będzie łyso.
The Fairy, bardzo się rozkrzewia a ML jak tylko w dobrą ziemię posadzone i będą dobrze podlewane to już w przyszłym roku będą pokaźne.

Zdjęcia już nawet cyknęłam,tylko teraz do komputera trzeba,tyle,że wiesz/wiecie...kancików nie ma ,linia rabaty już jakaś krzywa się zrobiła itd. to, to na razie wyglądu nie ma ale oczywiście i tak zdjęcia wstawię. Teraz z córcia na angielski lecę ..

Mam do posadzenia irysy żyłkowane i nie wiem gdzie je utkać...może właśnie tam między róże????
Olili 16:29, 23 paź 2015

popcorn napisał(a)
foty! podziwiam

będą i foty ,mam nadzieję,że wieczorem jeszcze dam radę.
Olili 16:30, 23 paź 2015

Roma2 - dziękuję
lindsay80 16:40, 23 paź 2015

Olili napisał(a)

Zdjęcia już nawet cyknęłam,tylko teraz do komputera trzeba,tyle,że wiesz/wiecie...kancików nie ma ,linia rabaty już jakaś krzywa się zrobiła itd. to, to na razie wyglądu nie ma ale oczywiście i tak zdjęcia wstawię. Teraz z córcia na angielski lecę ..

Mam do posadzenia irysy żyłkowane i nie wiem gdzie je utkać...może właśnie tam między róże????

O widzisz, coś nieogrodowego, a dla mnie na czasie - ile lat ma Twoja córeczka i jaką metodą się uczy angielskiego?
Moja ma niecałe 6 i chciałam ją zapisać do szkoły, gdzie uczą metodą Early Stage, ale nie stworzyła się grupa dla dzieci w tym wieku, może od drugiego półrocza coś wypali.