Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

katiaxx 09:26, 27 kwi 2016

nic nie będzie no niestety ta pogoda jest okropna - ja czekam z posianiem trawnika bo póki co ta nie ma większego sensu miskanty u mnie tez śpią - dużo się u Ciebie dzieje ładne sadzonki hakone, jak urośnie będzie cudnie
trzymam kciuki za ambrowca
Olili 10:02, 27 kwi 2016

katiaxx napisał(a)
nic nie będzie no niestety ta pogoda jest okropna - ja czekam z posianiem trawnika bo póki co ta nie ma większego sensu miskanty u mnie tez śpią - dużo się u Ciebie dzieje ładne sadzonki hakone, jak urośnie będzie cudnie
trzymam kciuki za ambrowca

No losie...a gdzie jakieś rady co do mojej rabatki...????????
Pszczelarnia 10:09, 27 kwi 2016

Ale w czym pomóc? Jest rabatka wyrysowana... .
AgataP 10:26, 27 kwi 2016

No tez nie wiem co doradzić... w jakiej kwestii nawet??
Rośliny wybrałaś, wyznaczyłaś im miejsce...
Olili 10:27, 27 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ale w czym pomóc? Jest rabatka wyrysowana... .

ale nie wiem czy sensownie...i może jakieś inne nasadzenia niż te co ja wymyśliłam.....
AgataP 10:27, 27 kwi 2016

A ambrowiec cudny, znowu napiszę to samo poczekaj na niego przyjdą cieplejsze dni to myknie nawet nie zdążysz zauważyć
Olili 10:28, 27 kwi 2016

AgataP napisał(a)
No tez nie wiem co doradzić... w jakiej kwestii nawet??
Rośliny wybrałaś, wyznaczyłaś im miejsce...

no np. ,może złe rośliny wybrałam,może nie tak wyznaczyć te pola....
Pszczelarnia 10:49, 27 kwi 2016

Za dużo trzmielin i za dużo żurawek. Dałabym jakąś seslerie (jesienną?) takim pasem wąskim. I zakończyła też szałwią i dała jakieś wyższe punkty w środek. Może też pas bergeni?
AgataP 10:59, 27 kwi 2016

Olili napisał(a)
Mam dylematy odnośnie mojego narożnika...
wkleję zdjęcia .
Prosiłabym o jakieś sugestie, bo si gubię...

(Trzmielinę gaiety i szałwię blue compact mam)

Iza pola wyznaczyłaś oki, widzę że na łączeniu starałaś sie wpasować bukszpany . Ja osobiście nie przepadam za tak wyrazistymi rabatkami, dla mnie za mocne zestawienia. Ale jeśli TY lubisz to sadź i co Ty masz tam za drzewa ? rabatkę chcesz uporządkowaną, a drzewka taki misz masz chyba że to takie założenie jest specjalne Ja wolałabym trzy jednakowe.

Aha jak dużo liści to nie wygrabisz ich z trzmieliny, może lepiej takie rośliny które znikają na zimę, wiosną sprzątasz i wychodzą dopiero... może trawy jednak ? zieleń i limonkę dadzą Ci seslerie, szałwia jest super, też kupiłam, a żurawki weź pod uwagę że niektórzy mają sporo opulchniaków i wywalają je zastępując trawami...poza tym wiosną należy mocno je czyścić, ale to chyba wiesz... jak mi się jeszcze coś nasunie to napiszę, ale może ktoś jeszcze się wypowie..
A Ty wcale nie musisz liczyć się z moimi radami, to Twój ogród i urządzasz go tak jak TY chcesz
Olili 10:59, 27 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Za dużo trzmielin i za dużo żurawek. Dałabym jakąś seslerie (jesienną?) takim pasem wąskim. I zakończyła też szałwią i dała jakieś wyższe punkty w środek. Może też pas bergeni?

o widzisz jak potrzebne takie spojrzenie...