ziele
14:03, 04 cze 2015
A ja sadzę bezpośrednio w ziemię, nie podlewam, nie nawożę a po trzech latach osiągają docelowe rozmiary dla danego gatunku. Wcześniej miejsca nasadzeń u mnie było korzystniejsze dla tych roślin, teraz obniżył się poziom wód i mają sucho ale nadal rosną na potęgę. Ale u mnie ziemia ciężka gliniasta wymarzona dla nich.
Dzisiaj wsadziłam cichaczem funkie (jakieś botaniczne niskie zielone) między dęby a tam sucho. Zobaczę co będzie. Na razie podlałam. I będę podlewać przez lato, bo chcę tymi funkiami zadarnić powierzchnię
Kachat na Suwalszczyźnie i niżej w Podlaskim ziemie ubogie, piaszczyste to i funkie słabo rosną. Pod Malborkiem Anusia trudno mi powiedzieć
Dzisiaj wsadziłam cichaczem funkie (jakieś botaniczne niskie zielone) między dęby a tam sucho. Zobaczę co będzie. Na razie podlałam. I będę podlewać przez lato, bo chcę tymi funkiami zadarnić powierzchnię
Kachat na Suwalszczyźnie i niżej w Podlaskim ziemie ubogie, piaszczyste to i funkie słabo rosną. Pod Malborkiem Anusia trudno mi powiedzieć