Róże Anisade mam pierwszy rok. Jest teraz do kolan, ma urosnąć do ok. 80cm. Jak najbardziej jest różą rabatową wielokwaitową.
Zakupiłam ja po przeczytaniu: "Kwiaty żółte do maślanych o bardzo silnym zapachu lukrecji i budowie w stylu starych róż złożone z około 40 płatków i średnicy około 10 cm. Kwitnie bardzo obficie i niestrudzenie przez cały sezon, dając niezrównany pokaz, stosunkowo dużych jak na rozmiar krzewów, kwiatów które świetnie kontrastują na tle świeżej żywej zieleni liści. Krzew stosunkowo mały do 80 cm. wysokości o kompaktowym, zwartym pokroju.Liście dekoracyjne, ciemnozielone, błyszczące, jesienią przebarwiają się na ciemno wiśniowo. Nadaje się do uprawy pojemnikowej." http://www.roses.webhost.pl/2008/12/julia-child/
Nie wiem jaka to odmiana, ale to jest stare drzewo.
Dzisiaj mieliśmy przygodę z kotem. Upolował ptaszka i go zostawił. Ptaszek nie odleciał a kot przy nim siedział i nie dał się złapać. Wziełam ptaszka do pudełka i na huśtawkę - tam go kot nie dorwie. Ale mija godz. ptak śpi, więc akcja reanimacja, zawiozłam go do lecznicy. okazało się że to muchołówka.