Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 08:40, 31 sie 2015

Bozena13 napisał(a)
Renia skocz do mnie

byłam
rozark 08:41, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Biedny ptaszek. To samiczka muchołówki załobnej.Samiec jest czarno-biały. Ja jednak sie boje ze nic z tego nie będzie bo jeśli on tyle czasu bez ruchu siedzial to cos mu jednak musi powaznego dolegac.Zdjecie wiewióry śliczne.

mam nadzieję, że mnie lekarz nie okłamał i z ptaszkiem będzie wszystko dobrze

rozark 08:45, 31 sie 2015

ryska napisał(a)

Jaka piękna, jakby pytała: mogę jednego?

he, he spróbuj posiedzieć pod orzechem jak ona ucztuje, po poczujesz łupinki na swojej głowie, taka jest a co, specjalnie będzie w ciebie rzucać, jak się przesiądziesz ona też się przemieści

rozark 08:49, 31 sie 2015

Edyta10 napisał(a)

haha ale się uśmiałam ciekawe kiedy mój powie "kup sobie"

dobrze,że ptaszyna uratowana śliczne maleństwo

u mojego eMa to podejrzewam chwilowa niepoczytalność
a Muchołówki są bardzo rzadkie, 2 szt na 10ha, szczególnie w mieście, więc tym bardziej mnie cieszy że wszystko z nią będzie OK

rozark 08:55, 31 sie 2015

Agatek napisał(a)
U mojej babci w tym roku orzech też ma wyjątkowo dużo owoców
jak byłam mała to w okresie wakacyjnym znosiłam dziadkom same zwierzaki, najwięcej właśnie chorych ptaszków znalezionych gdzieś w krzakach ale i jaszczurki, kotki i różne inne

to miałaś jakiegoś farta, bo ja nie natrafiałam na chore zwierzątka w młodości, teraz jak mam lecznice dla dzikich zwierząt pod nosem, to czasami w niej bywam jako dostawca

Margarete 12:00, 31 sie 2015

rozark napisał(a)
Pomponella

Louise Odier

Florentina

Anisade

Pomponelli najbardziej zazdroszcze, moja padła po zimie.
Moja Pastella zakrzyczana przez inne rosliny, musze ja jesienia przesadzic....nie powtarza kwitnienia niestety...
Pozdrawiam
Bogdzia 12:08, 31 sie 2015

rozark napisał(a)

mam nadzieję, że mnie lekarz nie okłamał i z ptaszkiem będzie wszystko dobrze

???????????????????
U mnie przez kilka lat gnieździły sie w budce i młode miały. Mam zdjęcia i samca i samiczki . Samiczka nawet sie nie bała i z odległosci metra pozowała do zdjec ,w locie też mam zdjecie. Bardzo fajne ptaszki.
rozark 12:13, 31 sie 2015

Margarete napisał(a)

Pomponelli najbardziej zazdroszcze, moja padła po zimie.
Moja Pastella zakrzyczana przez inne rosliny, musze ja jesienia przesadzic....nie powtarza kwitnienia niestety...
Pozdrawiam

Małgosiu,

na pocieszenie kwaituch dla ciebie "P, wszak zawsze człowiekowi przykro jak jakas roślinka się zmarnuje, albo nie kwitnie

rozark 12:16, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

???????????????????
U mnie przez kilka lat gnieździły sie w budce i młode miały. Mam zdjęcia i samca i samiczki . Samiczka nawet sie nie bała i z odległosci metra pozowała do zdjec ,w locie też mam zdjecie. Bardzo fajne ptaszki.

Bogdziu, zawiozłam Muchołówkę do ośrodka leczniczego dla dzikich zwierząt, więc ufam że weterynarz wiedział co mówi,
- najpierw go wzięli na obserwację na 24 godz. i badania, i powiedzieli że jak przeżyje do jutra to powinno być ok,
- dzwoniłam na następny dzień i powiedzieli że Muchłowka odniosła powierzchowne obrażenie, wyzdrowieje i wypuszczą ją na wolność

mam nadzieję, że odpowiedziałam wyczerpująco na twoje pytajniki
Bogdzia 12:33, 31 sie 2015

rozark napisał(a)

Bogdziu, zawiozłam Muchołówkę do ośrodka leczniczego dla dzikich zwierząt, więc ufam że weterynarz wiedział co mówi,
- najpierw go wzięli na obserwację na 24 godz. i badania, i powiedzieli że jak przeżyje do jutra to powinno być ok,
- dzwoniłam na następny dzień i powiedzieli że Muchłowka odniosła powierzchowne obrażenie, wyzdrowieje i wypuszczą ją na wolność

mam nadzieję, że odpowiedziałam wyczerpująco na twoje pytajniki

Uspokoiłas mnie.