Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Anda 12:01, 01 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Ja mam podobnie ja Ewa, nowe osiedle, ale tez głównie trawniki i tuje, choć ostatnio zauważam jakiś progres Nawet znalazałam na O sąsiadkę, co mieszka kilka domów dalej

Aniu, to naprawdę sukces Z mojego miasta jeszcze nigdzie nie znalazłam nikogo na niemieckich forach. Po niemiecku takiego forum jak O. po prostu nie ma
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 12:03, 01 gru 2016

Powiem lepiej, ostatnio koleżanka z pracy z innego piętra przyszła do mnie do pokoju i pyta gdzie cisy kupiłam
Anda 12:04, 01 gru 2016

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 12:06, 01 gru 2016

Anda napisał(a)
Ja mieszkam na nowym osiedlu i niestety też mało kto dba o ogród. Tutaj też ludzie tylko koszą trawę. No sadzą jeszcze tuje albo mieszane żywopłoty liściaste dookoła, więc chociaż te żywopłoty dla ptaków dobre. Ze wszystkich znanych mi ogrodów dookoła tylko ja dokarmiam ptaki.

U mnie są małe działki, jak ktoś posadził jakieś drzewa to są już duże, kwiatków mało, zdarzają się jakieś dalie, hortensje, różaneczniki i w którymś ogrodzie widziałam róże . Tylko na jednym balkonie babka ma co roku pelargonie zwisające. Aaaa i w innym co roku są niecierpki .

Z dokarmianiem to nie jest tak źle, sąsiad ma 2 razy większy karmik i dba co roku aby nie był pusty, i u dalszej sąsiadki widziałam karmik, ale nie wiem czy regularnie sypie tam ziarno. Gorzej z piciem. W lato tylko ja mam poidełko i w zimie tylko ja wystawiam gorąca wodę w mrozy - zanim zamarznie coś tam się zdąży napić.

to hortensja pnąca tak go obrosła
rozark 12:08, 01 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Ja mam podobnie ja Ewa, nowe osiedle, ale tez głównie trawniki i tuje, choć ostatnio zauważam jakiś progres Nawet znalazałam na O sąsiadkę, co mieszka kilka domów dalej

Słyszałam ostatnio w radiu, że rynek na rośliny ogrodowe bardzo urósł co by potwierdzało nasze spostrzeżenia
rozark 12:08, 01 gru 2016

Anda napisał(a)

Aniu, to naprawdę sukces Z mojego miasta jeszcze nigdzie nie znalazłam nikogo na niemieckich forach. Po niemiecku takiego forum jak O. po prostu nie ma

Może ty się pokusisz o założenie takiego portalu???? Najwyraźniej czeka on na ciebie
rozark 12:09, 01 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Powiem lepiej, ostatnio koleżanka z pracy z innego piętra przyszła do mnie do pokoju i pyta gdzie cisy kupiłam

Anda 12:10, 01 gru 2016

O, znów się czegoś nauczyłam. Nie wiedziałam, że powinno się w mrozy wystawiać gorącą wodę dla ptaków.
Anda 12:11, 01 gru 2016

rozark napisał(a)

Może ty się pokusisz o założenie takiego portalu???? Najwyraźniej czeka on na ciebie

Jasne
rozark 12:48, 01 gru 2016

będziesz zgarniać kasę za reklamy