Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Margarete 16:25, 20 paź 2017

rozark napisał(a)
dzięki dla początkującego takie wspieranie jest cenne, nie bójcie się krytykować, nie ma nic lepszego jak konstruktywna krytyka

wsadziłam wczoraj różę Ascot i Madamme Anisade i stwierdziłam że przesadzę Mozarta bo mu gdzie jest tam ewidentnie za ciemno. Ale gdzie? Wybór padł na rabatę z hortensjami ogrodowymi. Aby wsadzic róże trzeba przesadzić trawę Karl Froster ( wsadzaną zresztą w zeszłym roku) ale gdzie ją przesadzić? wykopałam krzak Ligustru pospolitego i przesadziłam kępę fiołka (tego niebieskiego). No i tak z przesadzania 2 krzaczków róż zrobiły się przenosiny trawy i fiołków a aby wsadzić obwódkę z fiołków (koło klonu) to wykopałam jeszcze sporo barwinka

dzisiaj w planach wsadzenie 2 krzaczków róży Matador, ciekawe jak to się skończy?

Oj tak to jest...ja tez tak mam
Nie skończy sie nigdy - wszak ogród to zawsze dzieło niedokończone
Margarete 16:25, 20 paź 2017

A i mnie sie pomysł z zegarami bardzo spodobał
jolanka 12:10, 23 paź 2017

Reniu, pytałam ws tego szkliwa. Pokazałam zdjęcie tych kropeczek. Odpowiedz mi, że albo coś było na glinie, np źle wywalkowana i były mikroskopijne pęcherze powietrzne albo za gęste, za grubo położone szkliwo.
rozark 14:56, 28 paź 2017

Kasya - jak ogród osiąga pewna dojrzałość to i miejsce się kończy, aby coś wsadzić czegoś się trzeba pozbyć

Margarete - to też

Jolanka - dzięki kochana jesteś

będę się pozbywać róży Hanne - ktoś chętny?
rozark 15:05, 28 paź 2017

Spotkała mnie taka przygoda:

weszłam do domu i słyszę wibracje telefonu ??? co jest ? ja mam w tel. ustawiony dzwonek, ale wyraźnie z torebki czuję i słyszę wibracje. Sięgam do niej i wyjmuje tel. - cisza i głuchy, ale w torebce dalej coś wibruje, tylko co? tam nie ma prawa nic wibrować. Sięgam do torebki jeszcze raz i wyjmuje drugi tel! skąd on się tam wziął? czyj to jest tel.? nagle zaczyna dzwonić, na wyświetlaczu jest jakiś nr, odebrać? przecież nie dzwoni do mnie, ale jak odbiorę to może dowiem się czyj to tel. Ja halo a facet mówi że pani T szuka swojego tel. Pakowałam swoje rzeczy z biurka w pracowni ceramicznej i podświadomie zapakowałam tel. nauczycielki! z wyglądu z przodu taki sam natychmiast pojechałam do niej i się kajałam, przepraszałam....

Gosiek33 17:01, 28 paź 2017

co za doświadczenie, najważniejsze że zguba do właściciela wróciła
AnnaCh 12:27, 29 paź 2017

Takie historie z zabraniem czyjegoś telefonu są dość częste
Mój M kiedyś próbował wsiąść nie do swojego samochodu i szarpał się z drzwiami Obok stała policja i dziwnie na niego patrzyli, dopiero po chwili spojrzał do środka i się zorientował, że to nie jego samochód, jego stał trzy miejsca dalej.
Margarete 12:07, 03 lis 2017

No to pokaz nam efekty twojej pracy - pisałas u Bożenki że działasz intensywnie a tu fotek nie ma ;-(
popcorn 15:14, 03 lis 2017

fo-ty! fo-ty!
yolka 16:35, 03 lis 2017

Też czekam na pokaz