Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

rumiankowa 10:06, 25 kwi 2015

No i bardzo pięknie borówki i tak warto przycinać, żeby się zagęszczały więc jeśli nawet będą włazić na parking, sekatorek i po problemie albo siedząc w samochodzie będziecie sięgać po owoce

Szybko Wam to idzie, faaaajnie
KasiaW76 10:06, 25 kwi 2015

Musiałabym dokupić jeszcze z 7 ton drobniutkich kamyczkow bo te są duże i pływają buuu.
paulina_ns 12:42, 25 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulinko to miejsce przeznaczone na krzaczki i drzewa owocowe... Tam rabat nie planuje. Poza tym to część terenu pod tzw PLAC ZABAW

a no chyba, że tak
KasiaW76 16:10, 26 kwi 2015

Mam dośćdwa dni pracy w terenie.
Mąż miał cd SIAŁA BABA MAK. Pozbylismy się Naszych kupek z ziemią. Musze teraz zamówić ok 40ton ziemi bo trzeba byłoby skończyć zakładanie trawnika.

Udało mi się rozplanować te kupki oraz posiść trawę i uwłować. Teraz podlewanie i czekanie na efekty.
Czuje się tak jakbym miała tydzień pracy w kamieniołomie wrrr. Nie mam siły nawet na to aby iść i się wykąpać
rumiankowa 17:42, 26 kwi 2015

ale to takie pozytywne zmęczenie, szczególnie, gdy już ta trawka wzejdzie i efekty przyćmią ból pleców
KasiaW76 18:28, 26 kwi 2015

rumiankowa dzisiaj to raczej nie jest dobre zmęczenie. ..

No i polało deszczem i to dzisiaj jak randapem pryskałam moje chwaściory wrrr i kawa splynela z liści ehhh
KasiaW76 18:51, 26 kwi 2015

Zobaczcie jaki mam śmiesznie krzywy teren a do tego tak podporządkowane chodniki. Niestety o równaniu nie było mowy bo musielibyśmy teściom wybrać dużo ziemi.

Przy okazji moje fragmenty juz wysiana trawki... jeszcze nie ma zielono a Ja juz sie uśmiecham do tych nasion

Ta strona domu to 1 z 2 najgorszych miejsc do przygotowania aby na cos wyglądało.
Musimy jakos zrobic te skarpewięc kupiliśmy dwa gazony do przymiarki. Gdybym miała gotówkę-dużą gotówkę to gazony w ogóle nie miałyby prawa bytu.

Prawa strona tez będzie wyzwaniem

W miejscu śladów będą 4 hortensje limelight, które już są zamówione. Nie wie tylko jakiego podloza wymagają, co im dać w dolek i w jakich odległościach sadzic?

paulina_ns 19:28, 26 kwi 2015

Kasiu, najgorsze za Tobą, zobaczysz będzie pięknie, już jest. Masz porobione już ładnie chodniki, ogrodzenie - my jeszcze tego nie mamy i pewnie prędko mieć nie będziemy. A jak trawka urośnie będzie już cud i miód
dominika_ 19:49, 26 kwi 2015

Hortensje lubią kwaśna glebę to najlepiej torf zmieszać z rodzimą ziemią.
KasiaW76 19:59, 26 kwi 2015

Dominika Dziękuję.... mam już kwaśny torf, dokupie jeszcze kory i jak przyjdą to będę sadziła

Jakieś konkretne odległości polecacie pomiędzy nimi?