Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 08:51, 27 kwi 2015

Ewuś a u ciebie deszcz nie padał

Niestety tę poezję , musiadłam poprawić bo pisanie na tablecie to jakaś porażka.
polinka 09:20, 27 kwi 2015

Kasia ta szmatka, którą masz w tulipanach to tylko tak na chwilę?
KasiaW76 10:32, 27 kwi 2015

Polinko tak. Każda szmatką będzie z czasem usuwana. Kwestia tylko czasu i sadzenia. Nie wiem jednak jak mam zabezpieczyć skarpe przed chwastami? bo spadki mam od małego do mocnego. Częściowo jest już zdjęta ale tam gdzie pustki będzie sobie jeszcze leżała.
KasiaW76 11:03, 27 kwi 2015

Zapomniałam napisać, że dzisiaj mam DZIEŃ KONIA czyli nic nie robie na działce Każdy poniedziałek tak u mnie wygląda. Daje odpocząć i sobie i roślinom choć nosi mnie jak nie wiem co.
Pogoda boska, ptaki odstawiają takie Trele, że szooook, życie jest piękne - czasami .
Efffa 11:04, 27 kwi 2015

ha ha czemu akurat poniedziałek
KasiaW76 11:05, 27 kwi 2015

Kiedyś jak chodziłam na stadnine to w poniedziałki nie było jazd i mówili, że jest Dzień Konia bo konie odpoczywają
Karol99 11:22, 27 kwi 2015

My też kładliśmy szmatę, a teraz sukcesywnie ją zdejmujemy. Żałuję, że wcześniej nie trafiłem ma Ogrodowisko. Ale lepiej późno niż wcale.
Enya73 11:33, 27 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Muszę jeszcze nadmienić, że ze budżet znikomy a więc tym bardziej łatwo nie będzie

Obecnie poszukuje do odkupienia glebogryzarkę wiec jak ktoś jest ze Śląska i chce się pozbyć to Ja chętna...

Witaj, wpadłam tak na szybciora. Nie warto kupować glebogryzarki, no chyba że zamierzasz prowadzić firmę od urządzania ogrodów. Można taki sprzęt wypożyczyć w sklepie ogrodniczym u Sojki w Tarnowskich Górach albo na myjni zaraz obok Mekony niedaleko Lidla w Tarnowskich Górach.
Wpadnę do Ciebie na dłużej wieczorem. Pozdrawiam
KasiaW76 12:02, 27 kwi 2015

Enja - Anitko mój teren po zglebogryzieniu i znajomy był przerażony terenem a raczej faktem, że to nie ziemia ale hołda u Nas
pracowała nam dość spora maszyna a i tak miała problem. Glebogryzarka taka mlenka byłaby fajniutka do takich drobnych a zarazem szybkich prac zamiast kopania widłami czy też innym sprzętem.

a tak wyglądały prace w miejscu gdzie były same odpady kopalniane w postaci kamienia - łupka

P.S. plisssi nie pozwól mi wchodzić do Ciebie, zablokuj mnie... zawału dostanę jak oglądam Twój ogród... to raj na Śląskiej ziemi

Chciałabym mieć choć tak piękne skarpy i przedogrodek ehhh
KasiaW76 12:09, 27 kwi 2015

Karol Ja nie żałuję szmaty biorąc pod uwagę fakt, że nie wiem kiedy coś posadze w jej miejsce. Moja jest bardzo cieniutka bo widzę jak woda przez nią przelatuje a w te suche dni było suchutko. W jednym miejscu są juz róże i obsypalismy je kora a szmata została wyeliminowania.