Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

BasiaLT 21:24, 30 mar 2017

Z tego "ojebątne" uśmiałam się jak nie wiem. Wiosna śliczna u ciebie ale i tak psia mordeczka najpiękniejsza.
sylwia_slomc... 22:04, 30 mar 2017

Cudna wiosna i focie fotografki nieodrodnej córki szanownej matki uszy wytarmosiłam , może nie lubią , ale co mi tam ja psiara jezdem
Kasiek 22:16, 30 mar 2017

Cangur and Coala. Caluje te pycholki
Gruszka_na_w... 22:29, 30 mar 2017

Piękne wiosenne zdjęcia. Czosnki ładnie wyrosły. Bogato się robi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basilikum 06:38, 31 mar 2017

i komorka mozna piekne zdjecia zrobic, czego dowod tu wczoraj widzialam. "Ojebatne" tez literuje i podziwiam ze wszystkich stron
Mira104 08:47, 31 mar 2017

jak zawsze wesoło, a morduchny cudowne (psy oczywiście)
Mazan 10:03, 31 mar 2017

Roma2

Odpowiem na post z 28 III trochę pokrętnie.
Wszystko można wykorzystać, nawet jako balast. Skała wapienna musi najpierw zostać rozdrobniona /niekoniecznie na 'mąkę'/ żeby jej główny składnik mógł zostać wypłukany. Reszty dokona roztwór glebowy. Rozdrobnienie powinno mieć najwyżej 2 cm średnicy żeby działanie było wystarczające, czyli powinno mieć wielkość żwiru. Oczywiście wymagane jest przykrycie glebą, jak każdego nawozu długo działającego - przykładem niech będzie dolomit. Przykryty jest skuteczniejszy w działaniu, dlatego na skałach wapiennych tak dobrze rosną niektóre iglaki, np jałowce czy serby.
Jeśli masz jeszcze pytania - czekam.

Pozdrawiam
margaretka3 08:39, 05 kwi 2017

Romciu, za chwilę Ci te siewki zdążą zakwitnąć i nie trzeba będzie ich rozpoznawać. Gdzie fotki? Daj, zanim znowu zapomnę.
roma2 20:26, 05 kwi 2017

Mało czasu mam . Na forum. Dyrektywy jakoweś odnośnie pieca gazowego rozpoznaję. Zacznę zaraz robić za eksperta, tyle się musiałam nauczyć by mnie nie zrobiono w przysłowiowa trąbkę. Toteż krótko:

Walerku-Mazanie-Kochany/quote], pojęłam frakcje wszelakie. Zaniepokoiło mnie słowo balast. Ja tam pozbierać mogę co chcę. Przyznam się bez bicia, ze myślałam o większych kawałkach niż 2 cm średnicy. W swojej naiwności myślałam, że jak zakopię troszkę większe, to będą działać "spokojnie, delikatnie i długo".
Tak sobie myślę teraz, że balast, to nie koniecznie coś złego . Robiłam na jachtach za balast. Taki odchylający się, by łódka płynęła na maksa!. Także nie odpowiadaj pokrętnie, tylko jak balastowi - wprost!
eda 20:36, 05 kwi 2017

roma2 napisał(a)
Przekwitają

piękna wiosna Twoja widziałam wszystkie foty ślicznie buziaki