Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 18:08, 30 mar 2017

alis napisał(a)
Roma, cudna wiosenka u Ciebie. Jakie trawy startują?
Ja miskantów i rozplenic nie cięłam jeszcze.

A psiaczki słodziutkie

Wiosenka byłaby piekniejsza, gdyby nie przyjaciółki sarenki, kóre jak zwykle wyjadły częć krokusów. Trawa to trzcinnik "Karl Foerster". "Overdam" wyglada już podobnie. One bardzo szybko startują.
alis 18:55, 30 mar 2017

O tym trzcinniaku Overdam chyba u Mirelki czytałam, fajnie się prezentuje

Przyjaciółki sarenki?-supcio, to musisz mieć niezłe widoki, mniej fajnie, że na rabatkach się pasą
roma2 19:11, 30 mar 2017

Przyjaciółki , bo co odpowiesz wkurzona na pozjadane rośliny meżowi z usmiechniętą japą mówiącego "sarna też człowiek"

Trzcinnki Overdam wiem, że Mirella ma i chwali i jeszcze dokupiła w tym roku. Ja trzcinniki też lubię, bo u mnie rosną . Ale ostrzegam, że nie zawsze wyglądają jak na obrazku. Overdam cały zeszły sezon były ok, KF w połowie lata wyglądał, oględnie rzecz ujmując "tak sobie". Kwiatostany wyprostowne i piękne, trawka jakby deczko śnięta. We wrześniu się odbudowały i powychodziły zieloności. Mnie to nie przeszkadza, ale ja dziwna ogrodowo jestem, ale jak ktoś lubi porządek i ład to chyba nie jest najlepsza dla niego propozycja.
Anda 19:30, 30 mar 2017

Piękne wiosenne widoki Od razu się człowiekowi weselej na duszy robi, prawda?
Overdam też mam i bardzo lubię. Zasłania mnie latem od sąsiadów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 20:11, 30 mar 2017

Ładne wszystko- trawki ładne, krokusiki ładne, zbliżenia ładne, widać, że aparat ładny i "Fotografka" też ładna. Ale PJN najładniejsze!
roma2 20:27, 30 mar 2017

Makusia napisał(a)
Ładne wszystko- trawki ładne, krokusiki ładne, zbliżenia ładne, widać, że aparat ładny i "Fotografka" też ładna. Ale PJN najładniejsze!

Się pofocham bo nie wspomniałaś o "rodzonej matce" Fotgrafki (czyli o mmnie!) Wybaczam tę zniewagę (chwilowo) za pochwałę PJN. Oczekuję jednakowoż małego, malusieńkiego zadośćuczynienia (przepraszam jam nie prawniczka) w postaci zdjęć z Twego ogrodu - czy u Ciebie, czy u mnie, że sie tak wyrażę "ojebątne".
Basilikum 20:35, 30 mar 2017

pieknie sfotografowalas wiosne i psie portrety tez super uwielbiam ten czas jak wszystko startuje i osnie jak na drozdzach
Makusia 20:40, 30 mar 2017

roma2 napisał(a)

Się pofocham bo nie wspomniałaś o "rodzonej matce" Fotgrafki (czyli o mmnie!) Wybaczam tę zniewagę (chwilowo) za pochwałę PJN. Oczekuję jednakowoż małego, malusieńkiego zadośćuczynienia (przepraszam jam nie prawniczka) w postaci zdjęć z Twego ogrodu - czy u Ciebie, czy u mnie, że sie tak wyrażę "ojebątne".

Cię uznałam za Fotografkę i dlatego też pochwała wypłynęła spod mych palców na klawiaturę, a kolejno na monitor
Zamiast zadośćuczynienia mogłabyś ponieść szkodę-na pewno moralną- oglądając mój ogród

"OJEBĄTNE"??? Leżę!
roma2 21:12, 30 mar 2017

Makusia napisał(a)

Cię uznałam za Fotografkę i dlatego też pochwała wypłynęła spod mych palców na klawiaturę, a kolejno na monitor
Zamiast zadośćuczynienia mogłabyś ponieść szkodę-na pewno moralną- oglądając mój ogród

"OJEBĄTNE"??? Leżę!

Włóż okularki i zobaczysz róznicę . Zdjęcia moje to popelinka komórkowa! Czasem aż strach tu wrzucać, bo tyle cudnych zdjęć. Ale cóż. Jak wyposażę do końca przyszły dom, w mieszkaniu kupię nowy kocioł kondensacyjny dwufunkcyjny (bo stare badziewie wczoraj definitywnie padło), to kupię se aparacik!
Ojebątne to jedno ze słów uwielbianych przez Rodzinkę mą. Wiano! Znaczy mąż przywlókł!

AsiaK_Z 21:15, 30 mar 2017

Powiedzonko wymiata aż musiałam przeliterować