Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 14:56, 25 sie 2016

Toszka napisał(a)
No to Kluska olała urlop Tak to jest z niektórymi zwierzakami - takie kule przywiązane do nogi

...dziś odgruzowałam znajomym psa, wczoraj wziętego ze schroniska... jak znam życie też będzie kulą

Zazwyczaj Cię rozumiem . Ale co znaczy, że pieska odgruzowałaś?
roma2 14:57, 25 sie 2016

Basiu pal czort, gdybym tam mieszkała, ale szkoda mi zwierzaka tak puszczonego samopas. Prędzej czy później dobrze się to nie skończy.
Toszka 15:00, 25 sie 2016

roma2 napisał(a)

Zazwyczaj Cię rozumiem . Ale co znaczy, że pieska odgruzowałaś?

Wiesz pewnie jak długowłosy pies wygląda w schronisku? Zwłaszcza od stycznia?
Teraz już tak nie wygląda
roma2 15:01, 25 sie 2016

Pojeździliśmy po okolicznych szkółkach, bo jest ich sporo. Tawuł odpowiednich nie znalazłam. Wszystkie żółte. W jednej szkółce były o zielonych listkach (nie pamiętam nazwy, gdzieś mam zapisane), ale tylko dwie. Dwie to za mało. I nie kupiłam. Zaczęłam szykować miejsce na tawuły i bukszpany przed brzozami. Tymi doniczkami obliczałam ile tawuł

roma2 15:05, 25 sie 2016

Toszko dobrze, że czuwasz na wszelkich frontach. Nasz Flipek też ze schroniska, ale on ma krótką siersć, taki "szorski typ". A Klunia moja znajda na szczęście nie była w schronisku. Ja nie wchodzę do schroniska (tchórz jestem, wiem), wchodzi mój mąż, bo co miesiąc wozimy karmę i co tam potrzebne, a uzbieramy wśród znajomych. Buziaki.
roma2 15:07, 25 sie 2016

Miejsce pod nowe rośliny bardziej okazałe obecnie, ale nie skończyłam, bo niestety coś mnie upierniczyło w prawą nogę. Początkowo swędziało, potem swędziało i bolało, potem bardziej bolało niż swędziało, a jeszcze później tylko bolało. Jak zrobiła się czerwona i twarda łydka, pojechaliśmy do lekarza. Zastrzyk w doopę i będę nie tylko żyła, ale żyła z obiema nogami. Tylko z roboty wyłączona byłam przez cztery dni. 3+4 czyli tydzień. Tydzień siedzenia na tyłku zamiast pracy.
roma2 15:15, 25 sie 2016

I parę zdjęć więcej, bo Iza się domagała

Lasek rośnie

roma2 15:17, 25 sie 2016

roma2 15:21, 25 sie 2016

Ten biały kabelek, to wytargana z domu właściwego antena, na mecz piłkarzy ręcznych. Po raz pierwszy zabraliśmy mały telewizorek na działkę, bo stara (oczywiście w sensie była) szczypiornistka, a potem siatkara nie mogłam sobie odpuścić oglądania chłopaków na Igrzyskach.
Makusia 15:22, 25 sie 2016

No...! Toż to prawdziwa sztuka w wielu odsłonach
Fajowo się czyta
Powiem Ci, że mnie też coś w tym sezonie w łydkę upier***-najlepsze to, że nawet nie wiem kiedy, bo ugryzienia nie poczułam. Objawy identyczne- pół łydki sinej i spuchniętej. U mnie skończyło się na maści z antybiotykiem na "B"
Psiaki fantastyczne, a że tęsknią, to brawo one! To dowodzi, jak bardzo potrafią przywiązać się do właścicieli (dlatego lubię je bardziej niż koty, za co przepraszam wszystkich właścicieli kotków)

Dawaj zdjęcia! Dawaj zdjęcia!