Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Toszka 22:16, 25 sie 2016

Mira ma rację - nie ważne ile w metryce wpisał złośliwy urzędnik. Ważne ile w duszy gra
Dlatego Hanka Bielicka na 80 urodziny wskoczyła na stół i odtańczyła kankana
(mówiła o tym w ostatnim wywiadzie)
zbigniew_gazda 22:19, 25 sie 2016

Roma- już tak dawno się nie ubawiłem. Pisz zaraz książkę, bo masz ogromny dar i niesamowite poczucie humoru. Będę pierwszym czytelnikiem. Na podstawie Twoich mądrych wypowiedzi od początku wątku, sądziłem że widziałaś I Wojnę Światową - ale gdzie tam, piękna i młoda laska przydziela nam całusa.
Makusia 22:26, 25 sie 2016

Widzisz Roma! Ja i Zbyszek- już nas dwoje!!!
Ha! I co powiesz?!
roma2 22:36, 25 sie 2016

Zbszku kochany, dziękuję, nigdy nie ośmieliłabym się pisać książki. Ale bardzo mi miło, że w moim wątku, wątku pełzającym wręcz jest w końcu trochę życia . Ja wyglądam na młodą, ale taka młoda nie jestem. Jeśli chodzi o mądrość życiową, to trochę nazbierałam, ale nie aż tyle!!! Pierwsza wojna mi umknęła niespodziewanie, o drugiej wiem więcej, a o dzisiejszych czasach nie chcę i nie zamierzam rozmawiać.

Makusia upierdliwiec, chyba zmusisz mnie do napisania "Dziwnych przypadków Romualdy P-K" Ale czuję, że i to Cie nie zadowoli... Proponuję pojedynek...
vis a vis. Spotkamy się jak nic!!!
Makusia 22:38, 25 sie 2016

Roma nie widzę problemu i przyjmuję rękawicę
Spotkamy się, a Ty będziesz miała ze sobą akt urodzenia, dowód osobisty i odpis skrócony aktu małżeństwa. Wówczas ja- Tomasz- uwierzę
roma2 22:41, 25 sie 2016

Co za urzędas pierniczony za przeproszeniem!!! Papierek pogania kolejny papierek i jeszcze kolejny!. A gdzie wiara w ludzi się pytam?
Edit: i w moi?
Makusia 22:45, 25 sie 2016

No w tym rzecz! Ja w Ciebie wierzę, i Ty mi na 51 absolutnie i za żadne skarby nie wyglądasz Nie jest to logiczne, i niezgodne z doświadczeniem życiowym, że się postarzasz, bo kobiety mają raczej odwrotnie, ale może Ty jaki fenomen?
Gruszka_na_w... 22:53, 25 sie 2016

roma2 napisał(a)

Brawo! Mam właśnie tak! Mogę, ale nie muszę!. Tylko, że jeszcze przed 40-ką do tego doszłam. Takie tam zawirowania rodzinne. Postawiłam na siebie i na córki, mimo wszędobylskiego: nie można bo.... nie wypada bo..., kto to widział bo..., nikt w rodzinie wcześniej bo...Zaparłam się i dobrze. Mam cudownego nowego (od wielu lat ) męża i dziewczyny mają cudownego nowego (od wielu lat) tatę. I tak sobie pleciemy nasze życie czasem z radością, czasem ze smutkami. Jak wszędzie i u wszystkich. Wyleczyłam się ze spełniania oczekiwań wszystkich dookoła. Dbam o to co ważne. Ale to chyba faktycznie przyszło z wiekiem

Nic dodać, nic ująć. Pięknie się porobiło na rabatach. Tawuły ostro żółtawe są tylko wiosną, potem to taka przygaszona żółć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 23:04, 25 sie 2016

Makusia napisał(a)
No w tym rzecz! Ja w Ciebie wierzę, i Ty mi na 51 absolutnie i za żadne skarby nie wyglądasz Nie jest to logiczne, i niezgodne z doświadczeniem życiowym, że się postarzasz, bo kobiety mają raczej odwrotnie, ale może Ty jaki fenomen?

Co za kobita... Ja nie wiem co logiczne a co nie w moim wypadku...Generalnie jestem logicznie myśląca, nie zawsze logicznie czująca, bo mnie ponosi nielogicznie często niepotrzebnie. Logicznie rzecz biorąc nie kumam o co chodzi . Że się nie odmładzam czy co? Nie mam karpiowatych usteczek, mam zmarszki pod oczyma, mam pełno siwych włosów. Jak za dużo (?) córki przyjeżdżają i mnie pacyfikują i farbują, bo mnie i co najlepsze mężowi to nie przeszkadza. Nie wiem co moze być bardziej logiczne niż matematyka. 2016-1965=?
hindsight 23:27, 25 sie 2016

Widzisz Roma. Wyszło na to, że nie umiesz liczyć