Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 12:13, 06 paź 2016

zoja napisał(a)
podoba mi sie rada Iwonki
Popieram w calej rozciaglosci

Zobaczymy jak to będzie
MirellaB 12:18, 06 paź 2016

olga80 napisał(a)
Mirellko jesienny ogród bardzo zachwyca po prostu pięknie Rozplenica w przedogródku pięknie się rozrosła a jeszcze jak w przyszłym roku anabellka da popis to będzie cudo.Rabata igiełkowa czeka na modernizację jestem pewna,że na wiosnę wyczarujesz coś pięknego.
U nas cały czas pada a pracy w ogrodzie mam jeszcze sporo
Macham

Terenia rabata w przedogródku czekająca na zmianę to nie jest igiełkowa. Igiełkowa jest już zrobiona

Tam gdzie rozplenice mam posadzone trzy Annabell Strong. Mam nadzieję, że przetrwają zimę.

Pracy w ogrodzie też mam sporo, a pogoda nie zachęca do wyjścia.
Siedząc w domu chyba rozplanuję dzisiaj gdzie jakie cebulowe sadzić
MirellaB 12:20, 06 paź 2016

wiunia napisał(a)
Pięknie w Twoim ogrodzie Mirelko
Z rabatą przed domem poradzisz sobie tak jak ze wszystkim
Pozdrawiam

Wiuniu Ty widziałaś w realu tą rabatę, wiesz gdzie jest usytuowana i jak to w całości przedogródka wygląda. Jakieś zmiany muszę zrobić
MirellaB 12:21, 06 paź 2016

Basilikum napisał(a)
Do wiosny duzo czasu, na pewno zdolasz go naprowadzic na ten pomysl

Najpierw muszę mieć plan co chcę tam zmienić i od tego mogę zacząć dyskutować o zmianach. Mój eM to ścisły umysł, tylko konkrety
andziurex 12:45, 06 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Ania masz dobrą pamięć. Dwa chorowały, ale jeden przetrwał to ten większy. Drugiego wymieniłam, bo był bardzo marny. Po wykopaniu okazało się, że nie miał prawie korzenia

Pewnie że pamiętam!
Wiesz, z tą rabatą nie ma się co certolić, wymaga gruntownej rewolucji, takiej jaką przeszła schodowa. Nie trzeba od razu wszystkiego wywalać, wystarczy coś przsytrzyć, coś przesunąć. Ja też płacę do dzisiaj cenę przedogrodowiskowych czasów, kupowania i sadzenia wszystkiego co mi ręce wpadło, a teraz trzeba się głowić jak to zagospodarować żeby miało ręce i nogi. Przez zimę można zrobić plan że hoho, na pewno coś wymyślisz. Rozplenice ze schodowej tak się rozrosły że wiosną możesz sobie zrobić z nich masę sadzonek na tą nową rabatę.
anbu 13:04, 06 paź 2016

Uff ... dotarłam
Mirellko masz przepięknie w jesiennym ogrodzie
Twoje trawy to jakiś szok dla mnie, oczywiście pozytywny!
Mysza 14:41, 06 paź 2016

Mirelko hej
Czytam o projektowaniu rabaty...hm.Ona nie jest łatwa, ale coś wykombinujemy.
Ślicznie kwitną u Ciebie roślinki.To dobrze, bo przy tej pogodzie trochę kolorków chociaż masz.

Buziaczki.
Mysza 17:16, 07 paź 2016

Sadziłaś dzisiaj???
Mi udało się posadzić wszystko co chciałam
jolanka 17:28, 07 paź 2016

Nadrabiam zaleglości Planowanie widzę Pogoba straszna, pada, mokro, nic się nie da zrobić Jak tak dalej pójdzie to cebule będe sadzilam w kaloszach i pod parasolem
Tess 02:47, 08 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Tess wiedziałam, że się do tego doczepisz
Ja bym połowę przesadziła, ale oczywiście opór ze strony eMa
Tess co byś proponowała zrobić na tej rabacie? Bym chciała zostawić dwa rh, które rosną po bokach, hortkę na środku i dwie aurea nana.

Już lepiej gadasz
Pamiętaj, że jeśli to przedogródek, to jest niejako wizytówką ogrodu. Musi być "jakiś", a nie nijaki.
No i nie wiem, czy nie powinna ta rabata być jakoś spójna z tą drugą (to schodowa? - wybacz, jestem bardzo nie na bieżąco w Twoim ogrodzie).