Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:20, 28 kwi 2017

Kamila mam tulipany sadzone zarówno w rzędzie - rzeczce jak i w kupkach. Obie wersje mi się podobają

Kamcia ten berberys od wczesnej wiosny do jesieni jest cały czas czerwony
AngelikaX 18:18, 28 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Dziękuję zbiorowo wszystkim za miłe słowa Wiecie jak bardzo narzekam jesienią na sadzenie cebulowych zwłaszcza w żwirku. Jednak jak patrzę wiosną na piękno tulipanów to mówię sobie było warto

Oj było warto...
szemusia 18:55, 28 kwi 2017

Pokaz tulipanowy zaliczyłam
Jednak w masie siła - na pewno nie byłoby takiego efektu "wow", gdyby nie ta ilość.

Jesienią zawsze narzekamy na sadzenie, ale dla takich widoków warto
A, za chwilę będziemy narzekać na schnące liście

Pozdrawiam Mirelka
gosika67 19:01, 28 kwi 2017

Mirella ładne kompozycje tulipanów z trawami i berberysami.
Te papuzie najwięcej mi się podobają.Niezłą masz kolekcję.Pozdrawiam.
andziurex 19:14, 28 kwi 2017

Piękne kompozycje. Ciekawe jak będą wyglądały za rok Twoje tulipany. Tzn które odmiany przetrwają lepiej, a które gorzej. Ja mam swoje w większości już 3 wiosnę bez wykopywania. Kiedy je sadziłam zostawiłam sobie po jednym opakowaniu z każdej odmiany żeby mieć porównanie obrazka z realem i mieć wszystkie nazwy. Mam trzy odmiany, które mnożą się jak króliki, choć tkwią w tym samym miejscu kolejny rok. Jedna odmiana wypadła już po roku, tzn z 15 cebul po roku zakwitła tylko 1 szt. a reszta same liście! 2 odmiany zanikają powoli, sukcesywnie z roku na rok, a reszta odmian jest niezmienna. Do nich należy LE o które pytałaś. Jak na moje oko ilość kwiatów jest co roku podobna, ale wydaje mi się że w pierwszym roku były troszkę wyższe niż teraz, choć głowy bym nie dała. A u Ciebie już kwitnie ta "podróbka" LE? Masz je na zdjęciu? U mnie 3/4 tulipanów nadal w pąkach, gdyż 3 dobę leje deszcz, a droga dojazdowa do domu wygląda jak wieeeeeelkie bajoro. Ale nie marudzę już nawet, bo widzę co się na Śląsku dzieje i serdecznie im współczuję.
inag 22:03, 28 kwi 2017

WOW! Pięknie! Rzeczywiście musiałaś się nieźle napracować przy sadzeniu cebul ale efekt robi wrażenie!!! Warto było. Szczególnie podobaja mi się te pomarańczowe (Ostatnio zachorowałam na pomarańczowe tulipany)
Napia 00:01, 29 kwi 2017

Mirelko, tulipany zachwycające. I jak ich dużo ... Niezwykłe udane połączenie z trawką i berberysem. Super pomysł
ewa004 13:05, 29 kwi 2017

Powaliłas mnie tymi tulipanami ...chyba Królową na ogrodowisku Cie ogłosimy
MirellaB 14:33, 29 kwi 2017

Angelika jesienią zapoluję na te co Ty masz Green.... Obojętnie czy dostanę prawidłowe czy z dodatkiem różu jak u Ciebie
Aaaaa i białe koniecznie muszę mieć
MirellaB 14:36, 29 kwi 2017

Beatka ja chyba narzekam najbardziej podczas sadzenia ze wszystkich. Nie dość, że ten żwirek to jeszcze stawy mnie bolą, ale jak nie sadzić i pozbywać się takich wiosennych widoków