Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

frezja 22:43, 06 maj 2017

inag napisał(a)

Ja mam Trawy z Iławy zmieszaną tą na słoneczne miejsca z mieszanką sportową. W tym roku testuję granulowany obornik. Ciekawa jestem efektów. Rozsypałam na razie 100 litrów. Teraz czekam

Stosuję ten obornik (u mnie kurzy) od kilku lat. Gdzie rozsypałaś ?
inag 23:17, 06 maj 2017

Ja kupiłam bydlęcy. Rozsypałam na trawnik żeby trochę poprawić jakość gleby. Nad kurzym też się zastanawiałam. Ten bydlęcy ma fajne drobniutkie granulki. Od razu wpadają między źdźbła i nie widać ich wcale.
alis 23:44, 06 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Magnolia kwitnie

Cudowności!
Mirelko czytam, że też stipa słabo u Ciebie? Moja ma po kilka ździebełek zielonych.
Madzenka 00:54, 07 maj 2017

Nie dasz szansy stipie? Na razie jest dla niej za zimno, ale za chwilę pięknie ruszy.

Zachwycjącą masz magnolię
wiunia 01:02, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Wiunia jak jest cieńki pieniek to drzewo jest tańsze?
Wiunia byłam w szkółkach w Kostrzynie i w szkółce w Kórniku - hortki kupiłam

W tym sensie, że skoro cienki pieniek to nie za duże drzewko więc tańsze A wiesz, że ja nie byłam w żadnej szkółce w Kórniku? Czas nadrobić
wiunia 01:03, 07 maj 2017

Piękna ta magnolia!!!
elka_ 02:05, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Tulipany American Dream przebarwiają się z żółtych na czerwone

Queny jeszcze w pąkach. U mnie drugi sezon, powtarzają kwitnienie, ilościowo tyle samo, ale są nieco mniejsze niż w pierwszym sezonie.

Dla takich widoków warto poświęcić się jesienią
A tulipany jednak potrzebują wysadzania chociaż co kilka lat, cebule wtedy nabierają mocy.
Kacha123 07:26, 07 maj 2017

Przyszłam znów na tulipany! Doczytałam, że będziesz ujednolicać ich kolorystykę na przyszły rok, ale przecież wiosną takie urozmaicenie kolorystyczne pożądane!
Magnolia piękna, co to za ona?
MirellaB 07:59, 07 maj 2017

Asia to dobra decyzja. Zresztą wykopywane i ponownie sadzone cebule tulipanów nie gwarantują kwitnienia. Dużo w tym temacie na forum było w zeszłym roku

Iza teraz rozumię

Anulka dziękuję za miłe słowa. Tulipany wszystkie uwielbiam i trochę ich mam. Jesienią kolejne zakupy i sadzenie w miejsce tych, które zawiodły. Tym razem ograniczam kolory

Terenia przemyśl Mam hortensje do posadzenie na rabatach żwirowych i nie mogę się za to zabrać, bo jak sobie pomyślę o tych kamyczkach brrrr

Edyta miło mi, że Ci się podoba Jesienią kupowałam żółte i różowe i mnie nie zawiodły. W tym roku jestem nastawiona na białe
Rabata schodowa wymagała totalnej rewolucji i nareszcie jest

Ilonka z obornikiem na trawniku jeszcze nie próbowałam. Poczekam na efekt u Ciebie
Magnolia zeszłoroczny nabytek - śliczna jest
MirellaB 08:33, 07 maj 2017

Ewa ja też stosuję obornik granulowany, ale na trawnik jeszcze nigdy nie rozsypywałam

Alicja miałam w zeszłym sezonie ponad 100 sztuk stipy i część z niej wypuściła teraz wiosną tylko po bokach, a to mi nie odpowiada dlatego wywalam. Te, które wypuściły po całości zostają
Madżenka myślę, że ta, która miała ładnie wypuścić to już ruszyła. Nie sądzę, żeby innym boki czy środki zarosły

Wiunia szkółka taka sobie, a i cenowo różnie. Teraz trawy były bardzo drugie. Zawsze coś jednak kupię. Teraz mieli swoje hortensje po ładne krzaczki po fajnej cenie

Ela wykopywanie to robota nie dla mnie. W tych rabatach żwirowych to ograniczam pracę do minimum.

Kasia kolory wiosną są piękne, ale u mnie zapragnęłam zmiany
Magnolia odmiany Sunsation