Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

kamila66 22:48, 07 maj 2017

Ślicznie masz w ogrodzie
Zazdraszczam porządku zero chwastów
MirellaB 07:14, 08 maj 2017

Werka zmieniło się dużo. Teraz tylko zmiana na bylinowej i z pracami kończę

Przemek mam dużo i kolorowo dlatego podziwiam u Ciebie białe tulipany. Jesienią jestem nastawiona na zakup ich w dużych ilościach
Stipę, którą wykopuję to już się nie łudzę, że zarośnie cała kępa. Brzydko wygląda taka w połowie zielona, więc usuwam. Kupuję po przyzwoitej cenie, więc jej nie żałuję

Wiunia wtorek

Kamila
chwastów trochę jest, ale małymi kroczkami zaczynam je ogarniać
wiunia 08:59, 08 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Co patrzę na te tulipany to mam wrażenie jakby były od środka podświetlane śliczne są! !!
Makao_J 10:14, 08 maj 2017

Jestem

Wypieszczony masz ten ogród niesamowicie. Chyba każdą wolną chwilę w nim spędzasz.

Ja jestem w tyle w tym roku. No ale teraz już będziemy to nadrabiać.
JoannaDe 10:20, 08 maj 2017

Powtórzę za za innymi:łany tulipanów zachwycające. Nie moje kolory ale u kogoś nacieszyc oko mogę Ja nastawiam się na białe i takie u siebie zaczelam sadzić.

Czytam że narzekasz na żwirowe rabaty co mnie przekonuje żeby takich nie robić. Choć nie powiem że mi sie nie podobają. Ale mordęga przy pielęgnacji nie na moje nerwy.

Pozdrawiam
Kawa 10:32, 08 maj 2017

Mirellko cudnie ale to wiesz

niesamowicie się twój ogród zmienił przez te 2 lata
AngelikaX 10:34, 08 maj 2017

wiunia napisał(a)

Co patrzę na te tulipany to mam wrażenie jakby były od środka podświetlane śliczne są! !!

Faktycznie jak żaróweczki
szemusia 22:23, 08 maj 2017

Mirelka, u ciebie tak słonecznie???
Tulipany się cudnie rozwinęły Ja musiałam łapać chwilę, gdy nie pada, o słońcu u nas nie ma co marzyć...

Dobrą decyzję podjęłaś z wyrzucaniem stip, które nie odrosły - ja też tak robię. A część ci czasami nie zakwitła w zeszłym roku? Jeśli tak, to uważaj przy pieleniu, bo powinny sie nowe siewki pojawić

Przymrozki zapowiadają u was?
kamcia 23:02, 08 maj 2017

Dołączam się do wszystkich ochów i achów, naprawdę ślicznie. Kiedy u mnie będzie taki "busz"
MirellaB 06:30, 09 maj 2017

Wiunia masz rację Dobrze, że napisałaś, bo wcześniej nie zwracałam na to uwagi Faktycznie jak podświetlone - od teraz jeszcze bardziej je lubię

Ania tak mało czasu jak tej wiosny jestem w ogrodzie to nigdy. Chwastów sporo, jeszcze nie wyrywałam
Dzisiaj jeden dzień zapowiada się przyzwoita pogoda to myślę, że uda mi się doniczki z zimozielonymi porozstawiać na bylinowej

JoannaDe za dużo mam tych kolorów i jesienią też jestem nastawiona na sadzenie białych
Na rabaty żwirowe to narzekam chyba najbardziej ze wszystkich na O. Wyrywanie chwastów w nich dla mnie kłopotliwe nie jest, najgorzej sadzenie