Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 19:08, 06 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Ha, ha
Mirelko, faktycznie zmieniłaś sposób myślenia
Nadal mi leży na sercu twoja rabatka przed domem. na nią też pewnie przyjdzie czas.
Wróciłam na chwilę na początkowe strony twojego wątku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5276-ogrod-mirelli?page=4&quoted_post_id=1729292
Już jesteś inną osobą, niż tam. Buzia mi się śmieje na tamte wspomnienia Jak czytam moje początki - tak samo Chyba każdy na początku miał inne wyobrażenie o swoim ogrodzie, niż teraz

Iwonko masz rację zupełnie zmieniłam sposób myślenia i postępowania.

Rabata centralna przed domem to trudny temat. Jak powiedziałam mężowi, że będę ją zmieniać to kategorycznie się nie zgodził i wiem, że zdania nie zmieni. Ona nie jest najgorsza, mam już pewną koncepcję na jej upiększanie, ale to jeszcze nie teraz - musi poczekać do następnego roku.

Natomiast bym chciała jeszcze w tym sezonie zrobić drugą rabatę przed domem tam gdzie te okropne kamienie. Tu potrzebuję pomocy męża, albo pracowników, bo tych palisad sama nie ułożę. Tylko nie bardzo teraz mają czas, muszę być cierpliwa

Iwk4 19:16, 06 lip 2015

Mirella, nie musi być wszystko na teraz. Czasami lepiej się z pewnymi sprawami przespać, czasem potrzeba na to więcej czasu. Słuszna decyzja, by poczekać.
Mój M na początku tylko obserwował, a w tym roku z ogrodu go wygonić podczas dni wolnych nie mogłam. Twój też się przekona. Najlepiej, jak "sam" zacznie czuć potrzebę zmian. Na to tylko czas jest lekarstwem.
Mój zażegnywał się, że z przodu nie będzie linii prostych. Ostatnio był w odwiedziny najstarszy syn i głośno wyraził myśl, że przód nie pasuje, ze powinno wszystko iść na prosto. M szybko zareagował, żeby był cicho, bo ja usłyszę. Na co ja ze stoickim spokojem powiedziałam: synku, ja to wiem, tylko tata się nie chce zgodzić, a ja sama do końca nie wiem , jak to zrobić. Następnego dnia mój małżonek wziął kołki i sznurek i tyczył proste linie. Zatem plan na jesień już mam
U ciebie czas pomoże w działaniach
monteverde 19:36, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)

Iwonko mi też się wydaje, że w rzędach lepiej.

Właśnie rabata Baronowa u Paulinki była dla mnie inspiracją, żeby dać trawy.

Nie bardzo dla red barona widzę obecnie miejsce na innych moich rabatach. Nie mam jeszcze koncepcji na nie.

Fakt na igiełkowej nie będzie ta trawa głównie wiodącą, ale doda koloru, tym bardziej, że tam już nie chcę dać hortek czy żurawek. Z kwitnących będzie tylko azalia japońska

Iwonko inspiracje super

Dokupiłam dzisiaj 4 miskanty ML, mają być po 3 szt przy największym świerku conica

fajne inspiracje trawkowe ale wiesz że Red Baron rozłogami idzie? pozdrawiam Mirelko
MirellaB 19:56, 06 lip 2015

Takie ładne Miskanty ML udało mi się dzisiaj kupić
Mam już dwa małe posadzone, teraz dojdą jeszcze te, więc będą po 3 szt obok środkowego, największego świerku Conica

MirellaB 20:33, 06 lip 2015

Obiecałam pokazać zdjęcia trawnika przed i po zabiegach pielęgnacyjnych

MirellaB 20:41, 06 lip 2015

I jeszcze takie ujęcie tego samego miejsca

lojalna_ 20:44, 06 lip 2015

miskanty juz spore ładne a piesy o la boga cudne
wiunia 22:06, 06 lip 2015

Mirella ogród zachwyca coraz bardziej!!! Cudne rabaty nie wspomnę o trawniczku
Bogdzia 22:32, 06 lip 2015

Trawnik cudny i nic go te upały nie zniszczyły? Mój prawie nie istnieje , całkiem wypaliło go słońce.Pozdrówka Mirellko.
AlKa 23:28, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Obiecałam pokazać zdjęcia trawnika przed i po zabiegach pielęgnacyjnych

Wow jest nadzieja dla mojego, gdzie niegdzie, gdybym tak tylko miała czas na te zabiegi pielęgnacyjne. chyba rabaty poszerzę, zeby trawnika było mniej.