Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Mysza 21:11, 15 lut 2015

To zadbaj o siebie. Wszyscy zabiegani jesteśmy
Życie pędzi jak szalone, a my wciągnięci w ten wir zapominamy czasami co jest ważne.
Zdrowiej
MirellaB 22:10, 15 lut 2015

Święte słowa masz rację . Dziękuję
Anusia 22:28, 15 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Tak, te rabaty które już są mają krawężniki. Myślę o tych co są do zrobienia. Ale nie wiem czy to jest wygodne? Chyba z takim wykończeniem jest więcej pracy.

W zeszłym roku sprawiłam sobie taki prezencik. Przetestowałam, zrobiłam kanciki wzdłuż tuj i od razu doceniłam narzędzie Przyznaje jest to czasochłonne ale za to rabata zyskuje na wyglądzie
Mirelo dbaj o siebie i wracaj do zdrówka!
MirellaB 00:03, 16 lut 2015

Aniu, a gdzie kupiłaś to narzędzie? Czy w marketach typu OBI, Leroy, Castorama dostanę? Czy to ma specjalną nazwę? Drogie?
A Ty robiłaś przy desce czy sznurku czy na oko.
Może ją też spróbuję
Anusia 09:09, 16 lut 2015

To narzędzie nazywa się nóż do cięcia darni. Kupiłam w Juli za 32 zł. Nóż zrobiony jest ze stali węglowej, dobrze przycina, eM je podostrzył. W Obi też jest ale patrz na ostrze. Jak ktoś ma wprawne'oko'to poradzi sobie bez sznurka. Ja musiałam odznaczyć prostą linię Zabieg należy powtórzyć przynajmniej 2 razy do roku

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=n%C3%B3%C5%BC+do+ci%C4%99cia+&search_in=posts&commit=Szukaj
MirellaB 11:51, 16 lut 2015

Czyli to jest ten półksiężyc? Czy to właśnie jest też nazywane szpadelkiem do kantów? To są nazwy zamienne? Bo raz na O używane jest słowo nóż, a raz szpadelek. To muszę też sprawdzić w Jula i innych. Ciągle po tych marketach jeździmy to chyba gdzieś trafię.
Ale czym przy krawęznikach powycinać?
Tess 17:11, 16 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Mój projekt. Oczywiście będą też na wiosnę kwiaty cebulowe

Rabata ma 7 metrów, o ile pamiętam. Wydaje mi się, że żurawek i carexów będzie za mało - za rzadko będą.
Anusia 17:55, 16 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Czyli to jest ten półksiężyc? Czy to właśnie jest też nazywane szpadelkiem do kantów? To są nazwy zamienne? Bo raz na O używane jest słowo nóż, a raz szpadelek. To muszę też sprawdzić w Jula i innych. Ciągle po tych marketach jeździmy to chyba gdzieś trafię.
Ale czym przy krawęznikach powycinać?

Tak to jest ten półksiężyc. Wszystkie te nazwy dotyczą tego narzędzia. W marketach pytaj o nóż do cięcia darni Takim nożem powinnaś dać radę przy Twoich krawężnikach tylko zacznij wcześnie tak by póżniej łatwiej je prowadzić.
roma2 19:52, 16 lut 2015

Żyję i podglądam od czasu do czasu. Dzieje się u Ciebie w planach sporo. Ja przystopowałam, bo trochę zdrowotnych kłopotów w rodzinie i nie mam głowy do planów. A poza tym, po szaleńczym sadzeniu byle rosło, postanowiłam skupić się jednak na poprawieniu gleby w moim ciągle przyszłym ogrodzie. Trzymam kciuki i wysyłam wiosenne myśli.
MirellaB 20:17, 16 lut 2015

roma2 napisał(a)
Żyję i podglądam od czasu do czasu. Dzieje się u Ciebie w planach sporo. Ja przystopowałam, bo trochę zdrowotnych kłopotów w rodzinie i nie mam głowy do planów. A poza tym, po szaleńczym sadzeniu byle rosło, postanowiłam skupić się jednak na poprawieniu gleby w moim ciągle przyszłym ogrodzie. Trzymam kciuki i wysyłam wiosenne myśli.

Fajnie, że jesteś i mnie odwiedzasz .
Trzymaj się