Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:23, 02 mar 2016

Alicja169 napisał(a)
Mirella dzięki za aktywne uczestnictwo .
Może chcesz nasionka rozplenicy Purple Majesty?

Jeżeli w czymś mogę doradzić to zawsze służę pomocą. Moja wiedza nie jest duża, ale coś już tam wiem

Widziałam tą trawę u Ciebie Bardzo chętnie przyjmę
paulina_ns 09:29, 02 mar 2016

Widzę,że u Was dziewczyny też szpital. U mnie najmłodszy zapalenie płuc, gorączka nie do zbicia, noc nieprzespana. Ehh ale jak tu nie chorować jak w jeden dzień jest +10 stopni, a na drugi -1.
Kawa 09:36, 02 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Widzę,że u Was dziewczyny też szpital. U mnie najmłodszy zapalenie płuc, gorączka nie do zbicia, noc nieprzespana. Ehh ale jak tu nie chorować jak w jeden dzień jest +10 stopni, a na drugi -1.

uuu współczuję
u mnie się córa zbiera po grypie
paulina_ns 09:41, 02 mar 2016

Kawa napisał(a)

uuu współczuję
u mnie się córa zbiera po grypie

Kamilko u nas to trwa od poprzedniej środy, najpierw złapalo najstarszego teraz najmłodszego,mnie i jeszcze dzisiaj mąż mówi,że go w kościach wszystko łamie, także 3 chłopów chorych to nie lada wyzwanie
MirellaB 09:45, 02 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Ja też bym bardziej szałwie tą niska zwarta odmianę tam widziała niz rozlazłą kocimietkę

Mirelko ja tam ani za ani przeciw szczepionką nie jestem ,bo mam to szczęscie że nie chorujemy i się nie szczepimy
Ale mam koleżanke pielegniarkę która gdzieś tam kiedyś na wykładach była, które dotyczyły szczepić czy nie
No i namawiali żeby szczepić bo ...bla bla bla i ktoś zapytał tego profesora czy on szczepi swoja rodzinę
odpowiedział że nie

Ewa tak szałwia lepiej by wyglądała

Jeżeli chodzi o szczepienie to ja akurat na swoim przykładzie wiem, że łagodniej znoszę przeziębienie o szczepieniu
Makao_J 09:49, 02 mar 2016

Mirella a gdybyś na tej rabacie już tylko posadziła coś płożącego, niskiego, co będzie kwitło i zakryje te dziury które na razie są bo wszystko masz niskie.

Np takie żółte coś (chyba rozchodnik)
https://pl.pinterest.com/pin/411446115931001846/
MirellaB 09:58, 02 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Mirelko, twoja igiełokowa ma swój urok, bo masz tam iglaki i trawki. Nie jestem pewna, czy powinnaś tam coś dosadzić. Baron w tym roku pięknie się rozrośnie, posadziłaś go tam sporo. Kocimiętkię posadź przy różach, ładnie będzie się komponowała, jak będzie kwitła, potem przytniesz.
Jaskry, jak chcesz dać tutaj, to daj w grupie, one są małe. Ja ich nie mam, ale wygooglowałam sobie i znalazłam fotki, jak są posadzone w doniczkach przy tarasie. Na rabatach gubią się pojedynczo.
Kosmosy też mają malutkie kwiatki. posadź je gdzieś na brzegu. Przy trawkach

Może ktoś ma lepsze doświadczenie z tymi roślinkami?
A pieski ci kosmosów nie zjedzą?

Iwonko, ale jednak brakuje mi tak kwitnących roślin, dlatego tak wymyśliłam, żeby trochę wprowadzić, nie dużo, ale trochę

Zdecydowałam, że posadzę Co do kosmosów to mam nadzieję, że będzie ok
MirellaB 10:01, 02 mar 2016

tulucy napisał(a)

Pociesz się tym, że teraz traci tylko przedszkole, jakby zaczął chorować w zerówce dopiero, to proces uodparniania by trwał całą podstawówkę, ale tu już gorzej, bo traci naukę.
Zresztą może u mnie to tak koszmarnie trwało, bo ja mam dwójkę w krótkim odstępie, 1,5 roku różnicy, więc tak łapali jedno od drugiego ciągle.

Jasne lepiej teraz niż w szkole
MirellaB 10:06, 02 mar 2016

olga80 napisał(a)
Mirelko czytała u Iwonki,ze chcesz anabelkę ja ją mam i jak dla mnie to terminatorka rosła u mnie na patelni do tego nie podlewałam jej codziennie w zeszłym roku trochę słońce ją przypaliło,ale jakiegoś dramatu nie było. Na jesień przesadziłam w półcień aby ją słońce nie paliło dodatkowym plusem przesadzania było, że z jednego krzaczka zrobiłam przy przesadzaniu 4. Te sztywno stojące to są strong anabel.

Tereniu dziękuję za informację
Chodzi mi właśnie o taką, która ma sztywne pędy i nie trzeba jej podwiązywać.

Z tego co piszesz to hortka, którą poleciła mi Iwonka czyli hortensja Incrediball to jest ta sama co Ty piszesz o sztywnych pędach strong.

Wygooglowałam sobie i to chyba te same o nazwie Hortensja Strong Anabell Incrediball.

Czy Twoja anabelka się pokładała? Musiałaś podwiązywać?
tulucy 10:11, 02 mar 2016

A musi być coś z tego, co wymieniłaś? Bo mnie by tam jeżówka pasowała, jakiś jeden kolor wybrać. Ale ja się nie znam i dlatego ciągle przesadzam