Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

tulucy 21:57, 01 mar 2016

MirellaB napisał(a)

To u mnie jeszcze z dwa lata chorowania

Pociesz się tym, że teraz traci tylko przedszkole, jakby zaczął chorować w zerówce dopiero, to proces uodparniania by trwał całą podstawówkę, ale tu już gorzej, bo traci naukę.
Zresztą może u mnie to tak koszmarnie trwało, bo ja mam dwójkę w krótkim odstępie, 1,5 roku różnicy, więc tak łapali jedno od drugiego ciągle.
Marga 22:52, 01 mar 2016

Lucy, a jak ja mam dwójkę w odstępie jednej minuty , to dopiero łapie jeden od drugiego. Zawsze są razem chorzy na to samo :/
U nas dzisiaj juz lepiej. Wyszliśmy z grypy, ale przerzuciło nam się na oskrzela i krtań. Od wczoraj inhalator chodzi 3 razy dziennie i juz widac poprawę. Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku.
tulucy 22:56, 01 mar 2016

U mnie tylko raz złapali jednocześnie - ospę, co było o tyle cudem, że wszyscy mniec straszyli, że ospa to minimum miesiąc z głowy, bo najpierw cjedno, a po 2 tygodniach dopiero drugie... A oni bach, na jeden raz, dzień po dniu - bo od tatusia oboje złapali
MirellaB 23:03, 01 mar 2016

Marga napisał(a)
Lucy, a jak ja mam dwójkę w odstępie jednej minuty , to dopiero łapie jeden od drugiego. Zawsze są razem chorzy na to samo :/
U nas dzisiaj juz lepiej. Wyszliśmy z grypy, ale przerzuciło nam się na oskrzela i krtań. Od wczoraj inhalator chodzi 3 razy dziennie i juz widac poprawę. Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku.

Masz bliźniaki fajnie

Oskrzela i krtań? A u lekarza byłaś?
No nie wiem, czy bez antybiotyku dacie radę.

Iwk4 23:23, 01 mar 2016

Wpadnij jeszcze do mnie. Odpisałam o hortensji. Pa
olga80 07:19, 02 mar 2016

Mirelko czytała u Iwonki,ze chcesz anabelkę ja ją mam i jak dla mnie to terminatorka rosła u mnie na patelni do tego nie podlewałam jej codziennie w zeszłym roku trochę słońce ją przypaliło,ale jakiegoś dramatu nie było. Na jesień przesadziłam w półcień aby ją słońce nie paliło dodatkowym plusem przesadzania było, że z jednego krzaczka zrobiłam przy przesadzaniu 4. Te sztywno stojące to są strong anabel.
Anusia 07:25, 02 mar 2016

Mirella ja bym za wiele nie dosadzała na igiełkowej. Jak będziesz miała za dużo kolorów to fajnie wyglądało. Mogłabyś ewentualnie dosadzić trawy.
Makao_J 09:19, 02 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Masz bliźniaki fajnie

Oskrzela i krtań? A u lekarza byłaś?
No nie wiem, czy bez antybiotyku dacie radę.

Na zapalenie krtani to tylko raz dostałam antybiotyk - jak dodatkowo przywiązało się zapalenie oskrzeli. A tak to nigdy.
Na początku jeździłam w środku nocy na zastrzyk na Ostry Dyżur (Nocna Pomoc Medyczna) do szpitala. Później to sama podawałam Pulmicort (steryd) do inhalacji. No i oczywiście dzieciaka w pierzyny i na dwór na spacer kilkuminutowy - o ile to zima była. No i absolutnie nie wolno podawać ciepłych napojów bo krtań jeszcze bardziej spuchnie.
MirellaB 09:19, 02 mar 2016

anna_t napisał(a)

potwierdzam w 100%
poza tym ja raz gdy poprzednia pediatra chciała dac poraz kolejny mojej 4latce antybiotyk poprosiłam ją aby przepisała Bactrim, nie wiem czy słyszalaś o nim? od tamtej pory czyli 1,5 antybiotyków nie bylo

Aniu Bactrim znam bardzo dobrze, Kubuś też go dostaje, ale nie można za często, należy zachować odstępy w czasie, to jest coś podobnego do antybiotyku, ale nie antybiotyk

Potwierdzam, że jest dobrym, skutecznym lekiem
MirellaB 09:22, 02 mar 2016

Anda napisał(a)
Szalwia tez by Ci tam pasowala i lawenda

Tak Ewo to bardzo dobry pomysł. Napisałam kocimiętkę, bo mam jej sporo, ale ona się tak kładzie, więc myślę ją dać w inne miejsce, a tam właśnie szałwię