Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 14:58, 01 mar 2016

Makao_J napisał(a)

No to bardzo dobrze że zareagował szybko. To ważne.

Ale zapalenia krtani też nie zazdroszczę. U mnie na szczęście chyba już wyrastają bo do niedawna 2 razy w miesiącu chorowała dwójka na zmianę na zapalenie krtani. Teraz zdarza się 1 na rok.

Z zapaleniem krtani też walczyłam. Po doustnej szczepionce się poprawiło. Miał Kuba tylko raz na szczęście. A tak to miał co chwilę krtań, anginę, a na pomocy doraźnej wapno mądra lekarka zapisała i to wszystko. Moje dziecko prawie się dusiło i rano szybko do pediatry, antybiotyk zadziałał. Tak pędziłam autostradą, że sama się dziwię, drogi nie pamiętam w takim szoku byłam.
MirellaB 14:58, 01 mar 2016

tulucy napisał(a)
Wyrastają na szczęście... U moich widzę poprawę od zerówki gdzieś, czyli już ok 3 lata, solidna choroba jest 1-2 razy w roku.

To u mnie jeszcze z dwa lata chorowania
MirellaB 14:59, 01 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
zapraszam special for you

Dziękuję Ci bardzo
Byłam, widziałam, podziwiałam
anna_t 15:06, 01 mar 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirella - jak nie masz, to sobie kup bańki bezogniowe. Są w aptekach albo w necie.
W mojej rodzinie na pięcioro chorych - po tych bańkach wszyscy zdrowi jak rybki.
Niektórzy się z tego śmieją ale to działa i mam przykład na sobie. Działają i uodparniają.

potwierdzam w 100%
poza tym ja raz gdy poprzednia pediatra chciała dac poraz kolejny mojej 4latce antybiotyk poprosiłam ją aby przepisała Bactrim, nie wiem czy słyszalaś o nim? od tamtej pory czyli 1,5 antybiotyków nie bylo
MirellaB 15:16, 01 mar 2016

Zadałam Iwonce takie pytanie

"Iwonko na moją rabatę igiełkową chcę wprowadzić trochę roślin kolorowych, kwitnących i stipę.
Chcę posadzić kosmosy czekoladowe, jaskier peoniowy (ranunculus pink - poszalałam mam 30 sztuk), kocimiętkę.
Poradź mi proszę czy te rośliny mam sadzić przez całą rabatę czy miejscami?
Mi się wydaje, że chyba po całości. Jak Ty to widzisz?"

Wklejam dla przypomnienia fotkę rabaty igiełkowej, może również doradzicie

Anda 15:20, 01 mar 2016

Szalwia tez by Ci tam pasowala i lawenda
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 15:34, 01 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo
Byłam, widziałam, podziwiałam
Alicja169 17:45, 01 mar 2016

Mirella dzięki za aktywne uczestnictwo .
Może chcesz nasionka rozplenicy Purple Majesty?
ewa004 19:16, 01 mar 2016

Ja też bym bardziej szałwie tą niska zwarta odmianę tam widziała niz rozlazłą kocimietkę

Mirelko ja tam ani za ani przeciw szczepionką nie jestem ,bo mam to szczęscie że nie chorujemy i się nie szczepimy
Ale mam koleżanke pielegniarkę która gdzieś tam kiedyś na wykładach była, które dotyczyły szczepić czy nie
No i namawiali żeby szczepić bo ...bla bla bla i ktoś zapytał tego profesora czy on szczepi swoja rodzinę
odpowiedział że nie

Iwk4 20:01, 01 mar 2016

Mirelko, twoja igiełokowa ma swój urok, bo masz tam iglaki i trawki. Nie jestem pewna, czy powinnaś tam coś dosadzić. Baron w tym roku pięknie się rozrośnie, posadziłaś go tam sporo. Kocimiętkię posadź przy różach, ładnie będzie się komponowała, jak będzie kwitła, potem przytniesz.
Jaskry, jak chcesz dać tutaj, to daj w grupie, one są małe. Ja ich nie mam, ale wygooglowałam sobie i znalazłam fotki, jak są posadzone w doniczkach przy tarasie. Na rabatach gubią się pojedynczo.
Kosmosy też mają malutkie kwiatki. posadź je gdzieś na brzegu. Przy trawkach

Może ktoś ma lepsze doświadczenie z tymi roślinkami?
A pieski ci kosmosów nie zjedzą?