Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Warmia 22:22, 18 mar 2015

jalos napisał(a)
Wiunia, i co się stało z Twoją liatrą? Nie przetrwała? Nie można jej zostawić na zimę w gruncie?

Można, można. Moja ma trzy lata i nie ma z nią problemu
MirellaB 22:29, 18 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Muszę zobaczyć co jeszcze mają ciekawego.

Karolu dzisiaj byłam w B w innej miejscowości i jeszcze większy wybór. Oczywiście jeszcze dokupiłam
MirellaB 22:31, 18 mar 2015

Warmia napisał(a)
Ja też mam liatrę, ale fioletową. Pięknie kwitnie i w tamtym roku musiałam ją podzielić, bo dość mocno się rozrosła .
Jeżeli mam usunąć zdjęcie to daj znać.

Piękne zdjęcie Dzisiaj dokupiłam fioletową i konwalie
Warmia 22:34, 18 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Piękne zdjęcie Dzisiaj dokupiłam fioletową i konwalie

A gdzie byłaś?
MirellaB 22:35, 18 mar 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Piszę w sprawie zabezpieczenia kul trzmieliny. Kup sobie włókniny ale nie takiej co ludziska dają na ziemię lub pod żwirek, ale są inne np. z bąbelkami ale niekoniecznie. Przygotuj sobie kawałki tego materiału. Jak nadejdą mrozy to nałóż na kulę trzmieliny i okręć razem z pieńkiem do samego dołu. Przewiąż sznurkiem lub drucikiem aby wiatr nie rozebrał tego i gites. Najbardziej narażone na przemarznięcie jest miejsce szczepienia czyli pod kulą. Przyglądnij się i zauważysz zgrubienie. Powodzenia.

ps. Warmia- śliczny kolorek powyzej.

Dziękuję Zbyszku. Zanotowałam w zeszyciku ogrodowym i tak zrobię na zimę
MirellaB 22:37, 18 mar 2015

Anusia napisał(a)
Mirella fajne zakupy! Ja jutro pędzę do biedry po nowy kubeł i mopa
więc na pewno zajrzę na stoisko z cebulowymi. Teraz poluję na hosty.

Aniu hosty też były.
Byłam dzisiaj u rodziców i tam jeszcze większy wybór, wszystko bym chciała
MirellaB 22:43, 18 mar 2015

wietrzyk napisał(a)

Czy to właśnie ten psotnik? Czy może sunia, o której piszesz? Wygląda bardzo spokojnie.

Ależ się rozkręciłaś i z zakupami i z pracą Gratuluję zapału I podziwiam

To nie psotnik
To zdjęcia Bigi damy, która odeszła 10 stycznia
Oj tak rozkręciłam pracę w ogrodzie na dobre. Jeszcze bardzo dużo zostało do zrobienia
MirellaB 22:47, 18 mar 2015

jalos napisał(a)

Mirelko, ja w poniedziałek też kupiłam liatrę w B. tylko ja wzięłam purpurową i jeszcze jeżówki purpurowe kupiłam i nie wiem jeszcze tylko gdzie to posadzę.

Jakie towarzystwo proponujesz/ecie dla liatry?

A ja dzisiaj dokupiłam fioletową i konwalie.
Właśnie nie wiem w jakim towarzystwie będzie rosła. Posadzę,a potem coś wymyślę
Jak będziesz miała pomysł z czym ładnie by wyglądała to napisz
MirellaB 22:50, 18 mar 2015

Mysza napisał(a)

Mirelko ja właśnie w takim kolorze miałam liatrę w zeszłym roku.Byłam z niej bardzo zadowolona.Ślicznie i długo kwitła.
Fajne zakupy.Trzmielinki piękniusie
Czekam na zdjęcia jak wsadzisz

Gosiu piszesz, że miałaś, a co się z nią stało?. Nie przetrwała zimy?.
Dołki do trzmieliny wykopane. Jutro posadzę
wiunia 22:50, 18 mar 2015

jalos napisał(a)
Wiunia, i co się stało z Twoją liatrą? Nie przetrwała? Nie można jej zostawić na zimę w gruncie?

Prztrwała ale jak zaczęłam ją dzielić (znajoma bardzo nalegała na sadzonki) to sunia przez moją nieuwagę "pomogła" mi posadzić te zostawione dla mnie i tak się skończyła moja przygoda z liatrią może skuszę się na białą w tym roku