Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 18:03, 30 mar 2015

Karol99 napisał(a)
Ja tez ja mam. Wygląda ładnie. Chociaż jak to wierzba jest krotkowieczna. Pamiętaj żeby dużo ja podlewać, ona dosłownie może stać w wodzie. A no i jeszcze ostre cięcie min. dwa razy w sezonie.

Dzięki Karol za informację
Warmia 18:04, 30 mar 2015

Z domu dzisiaj nie wychodziłam, tylko wyjechałam samochodem i wysiadłam z niego koło Lidla, ale wieje potwornie. Wieje, pada to deszcz to coś jakby śnieg i raz na jakiś czas pojawia się słońce. Jest lekka masakra, a mój M straszy, że w środę ma wiać jeszcze mocniej
Mysza 18:06, 30 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Mi się one też podobają Gosiu czy po wsadzeniu ją obciąć? Czy dopiero jesienią?

Mirelko jak kupiłam wierzby to były małe kuleczki więc nie obcięłam od razu.Chyba po jakims miesiącu łądnie ją uformowałam, bo zbyt bujna byłaJa tnę kilka razy w sezonie
MirellaB 18:12, 30 mar 2015

wiunia napisał(a)

Wiesz co, w tym miejscu gdzie rosła biała piwonia jest też bordowa, która nie kwitła jeszcze, coś z ziemii kiełkuje ale nie mam pojęcia która to. W innym miejscu mam na pewno różowe to faktycznie są już większe
Też mam wierzbę trzeci rok i przyznam, że bardzo ją lubię jak mi w zeszłym roku lekko wyłysiała z liści od środka korony to w sierpniu ją pbcięłam na wielkość pięści i tylko kukałam z okna czy żyje. Odrosła pięknie i jest cudna juz ma listki w pączkach taki co to lada chwila....
Mirelko dziś byłam też w L i oglądałam wierzby, bo mam zamier dosadzić jeszcze dwie w miejsca tzw. kłopotliwe podczas deszczu, gdzie mi spływa woda z rynien(nie mamy jeszcz odwodnienia rynien),ale nie miałam ich jak zabrać, może w tygodniu eM się da namówić
Pamiętasz po ile były?

To pozostaje nam czekać aż zakwitną Moje podlałam dzisiaj nawozem
Wierzby większe były po 20,00 zł, a niższe po 18,00 zł. Wszystkie były bardzo ładne z prostymi pieńkami Z tego co piszesz to nie bać się jej krótko ciąć?
MirellaB 18:21, 30 mar 2015

andziurex napisał(a)
Wierzba jest nie do zabicia. Ja swoją ogoliłam rok temu na łyso i zrobiła się z niej piękna kula, taki lizaczek różowy na patyku. Sąsiadka nie tnie wcale i po 2 latach naprawdę wygląda to mało efektownie.

Hej Aniu. Fajnie, że do mnie zaglądasz. Myślałam, że o mnie zapomniałaś.
Wszyscy zgodnie piszecie, żeby ciąć krótko, więc i ja tak będę robić A kiedy najlepiej ciąć?
Niedługo zabieram się za rabatę dwupoziomową
MirellaB 18:49, 30 mar 2015

Warmia napisał(a)
Z domu dzisiaj nie wychodziłam, tylko wyjechałam samochodem i wysiadłam z niego koło Lidla, ale wieje potwornie. Wieje, pada to deszcz to coś jakby śnieg i raz na jakiś czas pojawia się słońce. Jest lekka masakra, a mój M straszy, że w środę ma wiać jeszcze mocniej

U mnie podobnie jak u Ciebie wieje, pada, czasem wychodzi słońce. Przy takiej pogodzie nic nie robię w ogrodzie, a dużo mam do robienia.
W tym wietrze moje trzmieliny na pniu się wyginają na wszystkie strony.
Tak się zastanawiam czy nie zamówić traw przez internet od pana trawki?
Od trzech dni strasznie rwią mnie stawy na zmianę pogody.
Warmia 21:42, 30 mar 2015

MirellaB napisał(a)

U mnie podobnie jak u Ciebie wieje, pada, czasem wychodzi słońce. Przy takiej pogodzie nic nie robię w ogrodzie, a dużo mam do robienia.
W tym wietrze moje trzmieliny na pniu się wyginają na wszystkie strony.
Tak się zastanawiam czy nie zamówić traw przez internet od pana trawki?
Od trzech dni strasznie rwią mnie stawy na zmianę pogody.

Mam nadzieję, że rwie Cię na poprawę pogody, bo gorzej to już chyba nie zniesę
jalos 00:30, 31 mar 2015

Mirelko, dawno tu nie byłam a stron natrzaskane aż miło .
Moje ulubione wątki pędzą jak szalone.

Muszę koniecznie nadrobić i zobaczyć co zdziałałaś podczas mojego "niezaglądania".
andziurex 07:27, 31 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Hej Aniu. Fajnie, że do mnie zaglądasz. Myślałam, że o mnie zapomniałaś.
Wszyscy zgodnie piszecie, żeby ciąć krótko, więc i ja tak będę robić A kiedy najlepiej ciąć?
Niedługo zabieram się za rabatę dwupoziomową

Zaglądam, zaglądam, ale mało mam czasu, bo mąż w delegacji i przez ostatnie 2 tygodnie byłam matką i ojcem w jednym, więc miałam duuuuużo zajęć na głowie.
Wierzbę tniesz teraz, a drugie cięcie formujące robisz czerwiec/lipiec. Ale tak jak pisały dziewczyny, nawet jęk ją obetniesz co miesiąc to ona i tak odbije i się zagęści.
MirellaB 08:30, 31 mar 2015

Warmia napisał(a)

Mam nadzieję, że rwie Cię na poprawę pogody, bo gorzej to już chyba nie zniesę

Myślę, że już na poprawę pogody Dzisiaj też mnie rwie.
Marto poranek u mnie całkiem przyzwoity. Wiatr ustał, chwilę nawet świeciło słońce, teraz pochmurno. Moje trzmielinki przetrwały, strat w ogrodzie nie odnotowałam. A u Ciebie jak?