Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:11, 17 sie 2016

isia33 napisał(a)

Dziękuję Czyli to nie jest jeszcze wersja ostateczna? Wygląda bardzo ładnie. Moja donica jest od północnej strony, też otynkowana, ale brzydka, zrobiła sie szaro - zielona. Nie mam pomysłu czym ją wykończyć, żeby wyglądała dobrze.

Wiesz co nie znam sie na tym aż tak dobrze ale wydaje mi się, że najlepiej byłoby na tynk dać siatkę + klej i wygładzić dokladnie, potem unigrunt i farba na zewnątrz ... w każdym bądź razie my tak zrobiliśmy
A na ściance wygląda w miarę bo ten klej jest biały
ren133 22:12, 17 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Macham Reniu, ja tez nie jestem nigdzie na bieżąco

To tym bardziej miło mi, że zaglądasz
isia33 23:34, 17 sie 2016

ren133 napisał(a)

Wiesz co nie znam sie na tym aż tak dobrze ale wydaje mi się, że najlepiej byłoby na tynk dać siatkę + klej i wygładzić dokladnie, potem unigrunt i farba na zewnątrz ... w każdym bądź razie my tak zrobiliśmy
A na ściance wygląda w miarę bo ten klej jest biały
a
No faktycznie, sposób prosty i efektowny. Terez do mnie dotarło, że mój M skończył na etapie siatka + klej Muszę go pogonić do skończeniaj tej donicy, oj muszę. Dzięki.
Margarete 02:54, 18 sie 2016

Wszystkie pokazane rabaty śliczne. A co będziesz ostatecznie zmieniać na różance?
Nie zabieraj rozchodników z wgłębnika, cudnie wyglądają z tą intensywną barwą na tle zieleni i przy białej ścianie wgłębnika. Jak cię wnerwiają to zmniejsz ich ilość i daj pole rozplenicom, one przecież młodziutka są to muszą się zebrać w sobie żeby wygrać ze " starymi" rozchodnikami
kamila66 07:36, 18 sie 2016

Reniu piękny ogród
ren133 21:57, 18 sie 2016

isia33 napisał(a)
a
No faktycznie, sposób prosty i efektowny. Terez do mnie dotarło, że mój M skończył na etapie siatka + klej Muszę go pogonić do skończeniaj tej donicy, oj muszę. Dzięki.

A to masz szczęście, ze potrafi tak równo to wygładzić
Polecam się na przyszłość Powodzenia
ren133 22:07, 18 sie 2016

Margarete napisał(a)
Wszystkie pokazane rabaty śliczne. A co będziesz ostatecznie zmieniać na różance?
Nie zabieraj rozchodników z wgłębnika, cudnie wyglądają z tą intensywną barwą na tle zieleni i przy białej ścianie wgłębnika. Jak cię wnerwiają to zmniejsz ich ilość i daj pole rozplenicom, one przecież młodziutka są to muszą się zebrać w sobie żeby wygrać ze " starymi" rozchodnikami

Będę dosadzać graby w kostkach i przesadziłam tam ML
Boję się, że i tym razem rozplenice mi nie przeżyją zimy myślę o jakimś bardziej minimalistycznym nasadzeniu we wgłębniku ...

PS Wszystkie róże żyją nawet ta, która była prawie bezlistna
ren133 22:08, 18 sie 2016

kamila66 napisał(a)
Reniu piękny ogród

Kamilko Dziękuję bardzo
amelia_b 23:48, 18 sie 2016

Dopiero teraz zobaczyłam że tą rabatę że ścianką widzisz z tarasu, gdzie ja wcześniej miałam oczy, chyba wzrok skupiłam na szałwiowej super wygląda. A wgłebnik masz po przeciwnej stronie tej rabaty? Jakoś to sobie próbuje wyobrazić
Iwk4 23:58, 18 sie 2016

Przyszłam sobie powzdychać na dobranoc, ale już te fotki widziałam
Przyzwyczaiłam się, ze nienadążam, a tu jestem na bieżąco
Buziak i miłych snów