Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

nawigatorka 20:37, 01 lis 2016

Czytam i czytam i muszę jeszcze raz.
Ja tam przed domem lubię siedzieć i patrzeć na ulicę nasza a może wejść do siedzenia mam dużo

Reniu myśl powoli bo dużo jest fajnych pomysłów,wszystkie rewolucyjne a Ty napalona na zmiany jak mało kto daj sobie czas co by dobrego na gorsze nie zmienić
ren133 20:40, 01 lis 2016

jankosia napisał(a)
Nie ma co dalej gdybać dopóki jakiego planiku nie skombinujesz- takiego z aktualnymi nasadzeniami rzecz jasna Można by wtedy zabawić się w dwie wersje: taką na przyszły rok, która tylko pozwoli ci spokojnie patrzeć na to co teraz ci zgrzyta i taką którą... M pokocha
Co do pinów z hortkami to wg mnie wszystkie są tam drzewiaste, w drugim nie mam pewności bo kwiatostan jak z drzewiastej ale liście grube i ciemne jak w ogrodówkach. Nie wiem czy to kwestia gatunku czy photoshopa Tyle znawczyń na forum to ktoś na pewno ci to potwierdzi lub zaprzeczy
Kuruj się
A ławeczka przy domu to chyba taka raczej na postawienie toreb z zakupami niż do posiedzenia co? Kto by siedział przed domem gapiąc się na furtkę jak ma się do posiedzenia:
a) taras
b) wgłębnik
c) ławkę przy ściance

Skombinowałam czy jest wystarczająco czytelne?

Ławeczka żeby przycupnąć na chwilę ...
nawigatorka 20:48, 01 lis 2016

Tak jak pislam dwa kilka to wg mnie też za dużo dobrego tym bardziej gdyby miało być pod tulipanowcem czyli symetrycznie do ścianki z wylewka.

ren133 20:51, 01 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
Ja tam przed domem lubię siedzieć i patrzeć na ulicę nasza a może wejść do siedzenia mam dużo

Reniu myśl powoli bo dużo jest fajnych pomysłów,wszystkie rewolucyjne a Ty napalona na zmiany jak mało kto daj sobie czas co by dobrego na gorsze nie zmienić

Dobrze dam sobie czas ... i obiecuję nie działać pochopnie
Ja tam na ulicę nie mam pięknego widoku ... zresztą na zdjęciach to widać ale przyda mi się takie miejsce na pewno
jankosia 20:51, 01 lis 2016

nawigatorka napisał(a)

To samo jej na priv napisałam Takie zmiany to nie przesadzenie kilku bylinek czy paru drzew. To musi być przetrawione na 50 sposobów i dopięte na tip top
ren133 20:53, 01 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
Tak jak pislam dwa kilka to wg mnie też za dużo dobrego tym bardziej gdyby miało być pod tulipanowcem czyli symetrycznie do ścianki z wylewka.

Czyli nawet taka jedna ławeczka przy świerkowej to za dużo?
nawigatorka 20:55, 01 lis 2016

ren133 napisał(a)

Czyli nawet taka jedna ławeczka przy świerkowej to za dużo?
jedną ławeczka zmian na hortensjowej nieuczyni
Aggaa 20:58, 01 lis 2016

Halo Reniusia Wróciłam z zaświatów Co Ty znowu kochana sąsiadko chcesz zmieniać ???? Masz tak pięknie, jak nikt na NOWYM mieście całym KIlka dni mnie nie było a tu takie newsy
ren133 21:04, 01 lis 2016

jankosia napisał(a)

To samo jej na priv napisałam Takie zmiany to nie przesadzenie kilku bylinek czy paru drzew. To musi być przetrawione na 50 sposobów i dopięte na tip top

Najtrudniejsze to zdjąć kostkę ... i ułożyć płyty ... wiem wiem trzeba najpierw poważnie nad tym się zastanowić czy aby na pewno tak będzie lepiej, może zrobić jakąś symulację no i przede wszystkim uzyskać akceptację ... A może powinnam zrezygnować z tej ścianki? Będzie łatwiej? I spróbować wtedy dosadzić tylko jakieś trawki w grupkach w kilku miejscach przy tej ścieżce?
ren133 21:05, 01 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
jedną ławeczka zmian na hortensjowej nieuczyni

a te trzy drzewa?