Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:51, 24 maj 2018

AngelikaX napisał(a)
Na Twój ogród Renato można gapić się godzinami Ślicznie masz.... zachwycam się każdym zakątkiem

Merci
ren133 22:52, 24 maj 2018

Makao_J napisał(a)
Renia dawaj - co robimy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8394-spotkanie-u-szmitow-w-pechcinie-2018

Jutro zajrzę
ren133 22:55, 24 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Pięknie podsumowanie-a i opryski podane w pigułce

A propos oprysków ... pryskałam trzcinniki topsinem z końcem kwietnia i dziś chciałam powtórzyć oprysk i niestety rdza zaczęła już wchodzić ... nie wiem jak się ustrzec tego dziadostwa? Może pryskać co dwa tygodnie?
ren133 23:01, 24 maj 2018

yolka napisał(a)
U Ciebie jak zawsze bardzo mi się podoba, uporządkowanie = brak chaosu, tym się powinnam kierować, teraz to wiem

Z tym uporządkowaniem to do końca nie jest tak jak piszesz ... od wczoraj chodzi mi po głowie by sobie trochę "bałaganu" wprowadzić do ogrodu takie małe Chelsea w tym stylu http://www.houseandgarden.co.uk/gallery/pictures-from-the-chelsea-flower-show-2018#MxopdMXvBxX oczywiście w odcieniach bordo,różu i bieli
ren133 23:05, 24 maj 2018

alis napisał(a)

Wszystko z wielką klasą i smakiem, podziwiam Twoje rabaty
Reniu, jak długo masz tego ambrowca? Dużo miejsca potrzebuje?

Ambrowca mam u siebie już trzy lata ... na tej rabacie nie ma za dużo miejsca bo ona jest szeroka na jakieś 2m ... ale myślę że jakoś sobie tam poradzi ... najwyżej będę korygować cięciem ... w tym sezonie na pewno od dołu troszkę go podetnę.
ren133 23:07, 24 maj 2018

Jagodaa napisał(a)
Bardzo korzystna zmiana kształtu ścieżki ☺. Super nowe rabaty!

Reniu, czy Twoja ściana wodna i wglebnik są biale?

Dziękuje bardzo jagoda
A wszystkie donice i murki u mnie są białe ... z tym, że w tym sezonie nie były odnawiane.
kasja83 10:05, 25 maj 2018

ren133 napisał(a)

A propos oprysków ... pryskałam trzcinniki topsinem z końcem kwietnia i dziś chciałam powtórzyć oprysk i niestety rdza zaczęła już wchodzić ... nie wiem jak się ustrzec tego dziadostwa? Może pryskać co dwa tygodnie?

Ja mam trzcinnki przy tarasie-całe 4 mb-aż sobie zerknę-bo one w takim miejscu wsadzone, że rzadko obok nich przechodzę. Wiem, że czasami trzeba,ale ąz żal tak pryskać wszystko.
Widzę także, że mój zombie-klon jednak nie chce żyć-ratowany w zeszłym roku-stracił kolejną gałąź ze swoich kilku pozostałych;-(
HannaR 13:17, 25 maj 2018

No właśnie. Człowiek coś już zrobi i jest zadowolony. A tu przychodzi maj i kolejna wystawa Chalsea.....

Ja u siebie mam kawałek tego: https://stephenstuddphotography.wordpress.com/2014/05/24/rhsbbc-peoples-choice-chelsea-flower-show-2014-a-visual-view/

A ten ogród, który cytowałaś jest moim ulubionym z tegorocznej wystawy.
Margerytka40 13:37, 25 maj 2018

ren133 napisał(a)

Z tym uporządkowaniem to do końca nie jest tak jak piszesz ... od wczoraj chodzi mi po głowie by sobie trochę "bałaganu" wprowadzić do ogrodu takie małe Chelsea w tym stylu http://www.houseandgarden.co.uk/gallery/pictures-from-the-chelsea-flower-show-2018#MxopdMXvBxX oczywiście w odcieniach bordo,różu i bieli

Nie wierzę Renia ,pewna jesteś? Ja zmęczyłam się oglądając tylko zdjęcia,nie chciałabym mieć na codzień takich widoków. Może nie jestem w zgodzie z najnowszymi trendami ale z takimi nie chcę być. Oczopląsu można dostać
anna_t 13:39, 25 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Ja mam trzcinnki przy tarasie-całe 4 mb-aż sobie zerknę-bo one w takim miejscu wsadzone, że rzadko obok nich przechodzę. Wiem, że czasami trzeba,ale ąz żal tak pryskać wszystko.
Widzę także, że mój zombie-klon jednak nie chce żyć-ratowany w zeszłym roku-stracił kolejną gałąź ze swoich kilku pozostałych;-(

Kasia a może PW go pryskaj?