jeśli tak jak narysowałam- dwie ścianki zachodzące na siebie- równe bym robiła.
Jeśli dwie obok siebie- mogą być z łagodnym spadkiem, ale nie muszą wg mnie.
podczytuje sobie, co tu sie wykluje z tych ścianek, dobrze, że wszyscy się zgodzili, że corten nie dla Ciebie, też tak myślę.
Jeśli wymurujesz to czy od góry te krawędzie będzie trzeba jakoś zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi, co dać wtedy na takie łuki, żeby to się sprawdziło?
Renatko.
Sama wiesz, że z Twoim ogrodem jestem związany już od dawna. Angażuję się wszędzie tam gdzie widzę, że ogród powstaje wedle wszelkich zasad i praw jakie przypisane są ogrodnictwu. W Twoim działaniu nie widzę pośpiechu i bylejakości dlatego wiem, że w tym wątku ogrodowym nie traci się niepotrzebnie czasu, a jedynie poświęca się go na merytoryczne rozmowy i przemyślenia. Często obserwuję wątek stojąc nieco z boku ponieważ zgadzam się z tym co piszą tu inni i uważam, że Twoja droga tworzenia nowoczesnego ogrodu jest słuszna.
Interesuję się od dawna historią ogrodów i za sprawą wątku Danusi ,,Ogrody inspirowane naturą" zapaliłem wspólnie światełko na forum dla ogrodów nowoczesnych projektowanych w tym właśnie stylu. Wiem, że przyszłość tych ogrodów na naszym forum jest tylko kwestią czasu. Stoper w ręku trzyma Danusia, a Tobie udało się już stanąć w pierwszej linii startu.
Czuję się lekko zakłopotana ... bo to takie miłe co piszesz i ... nie do końca zasługuję na takie słowa ... choć merytoryczne rozmowy co i rusz się u mnie pojawiają Ogród inspirowany naturą brzmi pięknie i chciałabym żeby mi się udało ... obym tylko falstartu nie zaliczyła