Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

magnolia 12:45, 25 sty 2016

jeśli tak jak narysowałam- dwie ścianki zachodzące na siebie- równe bym robiła.
Jeśli dwie obok siebie- mogą być z łagodnym spadkiem, ale nie muszą wg mnie.
lindsay80 13:04, 25 sty 2016

podczytuje sobie, co tu sie wykluje z tych ścianek, dobrze, że wszyscy się zgodzili, że corten nie dla Ciebie, też tak myślę.

Jeśli wymurujesz to czy od góry te krawędzie będzie trzeba jakoś zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi, co dać wtedy na takie łuki, żeby to się sprawdziło?
ren133 13:19, 25 sty 2016

magnolia napisał(a)
jeśli tak jak narysowałam- dwie ścianki zachodzące na siebie- równe bym robiła.
Jeśli dwie obok siebie- mogą być z łagodnym spadkiem, ale nie muszą wg mnie.

Równe będą łatwiejsze w wykonaniu
ren133 13:20, 25 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
podczytuje sobie, co tu sie wykluje z tych ścianek, dobrze, że wszyscy się zgodzili, że corten nie dla Ciebie, też tak myślę.

Jeśli wymurujesz to czy od góry te krawędzie będzie trzeba jakoś zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi, co dać wtedy na takie łuki, żeby to się sprawdziło?

Wydaje mi się, że nic nie trzeba ... tak jak u Oli i ... tak jak z donicami ... tylko odpowiednia farba ... chyba, że czegoś nie wiem
lindsay80 13:23, 25 sty 2016

ren133 napisał(a)

Wydaje mi się, że nic nie trzeba ... tak jak u Oli i ... tak jak z donicami ... tylko odpowiednia farba ... chyba, że czegoś nie wiem

tak by było najlepiej i najtaniej.
waldek727 13:25, 25 sty 2016

ren133 napisał(a)

No też mi się tak wydaje, że corten to nie dla mnie ...
Ale i tak bardzo Ci dziękuję, że się angażujesz w to moje planowanie
W sumie to bardzo mnie zdopingowałeś tymi zdjęciami z Chelsea

Renatko.
Sama wiesz, że z Twoim ogrodem jestem związany już od dawna. Angażuję się wszędzie tam gdzie widzę, że ogród powstaje wedle wszelkich zasad i praw jakie przypisane są ogrodnictwu. W Twoim działaniu nie widzę pośpiechu i bylejakości dlatego wiem, że w tym wątku ogrodowym nie traci się niepotrzebnie czasu, a jedynie poświęca się go na merytoryczne rozmowy i przemyślenia. Często obserwuję wątek stojąc nieco z boku ponieważ zgadzam się z tym co piszą tu inni i uważam, że Twoja droga tworzenia nowoczesnego ogrodu jest słuszna.
Interesuję się od dawna historią ogrodów i za sprawą wątku Danusi ,,Ogrody inspirowane naturą" zapaliłem wspólnie światełko na forum dla ogrodów nowoczesnych projektowanych w tym właśnie stylu. Wiem, że przyszłość tych ogrodów na naszym forum jest tylko kwestią czasu. Stoper w ręku trzyma Danusia, a Tobie udało się już stanąć w pierwszej linii startu.
leon60 13:26, 25 sty 2016

Ścianki zrobiłabym proste górą bez żadnych kombinacji
ren133 14:25, 25 sty 2016

waldek727 napisał(a)

Renatko.
Sama wiesz, że z Twoim ogrodem jestem związany już od dawna. Angażuję się wszędzie tam gdzie widzę, że ogród powstaje wedle wszelkich zasad i praw jakie przypisane są ogrodnictwu. W Twoim działaniu nie widzę pośpiechu i bylejakości dlatego wiem, że w tym wątku ogrodowym nie traci się niepotrzebnie czasu, a jedynie poświęca się go na merytoryczne rozmowy i przemyślenia. Często obserwuję wątek stojąc nieco z boku ponieważ zgadzam się z tym co piszą tu inni i uważam, że Twoja droga tworzenia nowoczesnego ogrodu jest słuszna.
Interesuję się od dawna historią ogrodów i za sprawą wątku Danusi ,,Ogrody inspirowane naturą" zapaliłem wspólnie światełko na forum dla ogrodów nowoczesnych projektowanych w tym właśnie stylu. Wiem, że przyszłość tych ogrodów na naszym forum jest tylko kwestią czasu. Stoper w ręku trzyma Danusia, a Tobie udało się już stanąć w pierwszej linii startu.

Czuję się lekko zakłopotana ... bo to takie miłe co piszesz i ... nie do końca zasługuję na takie słowa ... choć merytoryczne rozmowy co i rusz się u mnie pojawiają Ogród inspirowany naturą brzmi pięknie i chciałabym żeby mi się udało ... obym tylko falstartu nie zaliczyła
ren133 14:26, 25 sty 2016

leon60 napisał(a)
Ścianki zrobiłabym proste górą bez żadnych kombinacji

Mówisz?
ren133 14:27, 25 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

tak by było najlepiej i najtaniej.

No właśnie ... chociaż nikt jeszcze tego nie potwierdził