Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

popcorn 20:41, 25 sty 2016

ren133 napisał(a)

Najprawdopodobniej dlatego, że ta z inspiracji jest kilku albo kilkunastoletnia
Pozdrawiam

PS Wybierasz się na Gardenię?
Moja wyleciała po 4 latach, w niczym nie była ładna Nie, nie wybieram się, będę daleko stąd
ren133 20:51, 25 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Renia, a jak eM się zapatruje na te ścianksezdarzenia ?

No właśnie nie bardzo mu się widzi kolejna rewolucja w ogrodzie W tym sezonie nie będzie miał tyle czasu co w ubiegłym ... Dlatego trochę się boję czy damy radę; )
ren133 20:53, 25 sty 2016

[quozarn napisał(a)]Moja wyleciała po 4 latach, w niczym nie była ładna Nie, nie wybieram się, będę daleko stąd

Aaa zapomniałam podróżniczko
A jaką miałaś odmianę?
AnnaCh 21:01, 25 sty 2016

ren133 napisał(a)
No właśnie nie bardzo mu się widzi kolejna rewolucja w ogrodzie W tym sezonie nie będzie miał tyle czasu co w ubiegłym ... Dlatego trochę się boję czy damy radę; )
Oj tam, oj tam... Jakoś przeżyje, jak nie zdążysz w tym sezonie, to skończysz w następnym Nie od razu Kraków zbudowano
Reniu, nie działają mi wiadomości pw, nie wiem czy tylko mi, nie mogłam Ci odpisać.
ren133 21:09, 25 sty 2016

No nie będzie miał wyjścia ... zresztą murowanie to nie jego branża ... trzeba będzie fachowca znaleźć; )
Masz rację jak nie zdążę w tym sezonie to skończę w przyszłym; )
A z wiadomościami nie mam problemów ... z Asia właśnie pisałam
Byłam dzisiaj w PT ... ale potworna mgła była
Iwk4 22:44, 25 sty 2016

Ścianka - to jedno, zbiornik - druga sprawa. W tej inspiracji ścianka zatopiona jest w zbiorniku. Jak zrobić szczelny zbiornik? Wiem, że jest specjalna folia, którą używa Danusia, nie znalazłam jednak przedstawiciela, aby zamówić w necie. Nie wiem, jak wygląda to cenowo? Zwykłą folia - to za mało. Nie wytrzyma więcej, niż dwa sezony. Co w zamian? Łatwiej zrobić zbiornik, za którym stoi ścianka, nie opiera się ciężarem o dno zbiornika, co zwiększa trwałość izolacji.
Może ktoś coś podpowie w tej sprawie?
Luki 23:23, 25 sty 2016

Oczywiście najlepszym materiałem do takich zbiorników jest EPDM i można go kupić na różne sposoby. Można pójść w technikę basenową, dobre jakościowo folie PCV, które też trochę wytrzymają, jest również kilka technologii wykonywania szczelnych zbiorników bez użycia folii, ale to się nie będzie opłacać przy ściance wodnej. Jak zbiornik będzie z betonu można pomalować farbą chlorokauczukową lub epoksydową. Jest sporo możliwości
Iwk4 23:29, 25 sty 2016

Farba chlorokauczukowa wystarczy?
AnnaCh 23:29, 25 sty 2016

ren133 napisał(a)
No nie będzie miał wyjścia ... zresztą murowanie to nie jego branża ... trzeba będzie fachowca znaleźć; )
Masz rację jak nie zdążę w tym sezonie to skończę w przyszłym; )
A z wiadomościami nie mam problemów ... z Asia właśnie pisałam
Byłam dzisiaj w PT ... ale potworna mgła była
Mi ani w pracy, ani w domu nie działają. Piszę, że jakiś błąd techniczny i przekierowuje na stronę główną
Ja właśnie dzisiaj późno dotarłam z miasta do domu i już nie było jak Ci napisać, o której będziesz No nic, jak będziesz znowu, to daj znać
Jak mi nie działają wiadomości, to tu zapytam: W Łodzi jest giełda kwiatowa, mój M tam po jakieś rzeczy do akwarium jeździł, a roślinki ogrodowe tam też sprzedają?
waldek727 03:50, 26 sty 2016

ren133 napisał(a)

Nie stresuj mnie kobieto
Zaczynam się bać tych wszystkich pomysłów
Może i trendy ale czy dam radę?

,,Bo jak nie Ty to kto?
Bo jak nie Ty to kto o o o?
Bo jak nie TY to nikt tego lepiej nie zrobi tu!"