Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 15:41, 16 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Bergenię ja mam w półcieniu i w cieniu. Obie dają radę, ale czy one takie piękne są zimą??
Takie schlapciałe

A ja myślałam, że ładne są nawet zimą
magnolia 15:42, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)
Mam dokładnie takie same przemyślenia dotyczące obecności na forum. Trzeba tylko pamiętać, by nie dać się zwariować. Najpierw trzeba poczuć swój ogród, by móc planować mu wygląd. Ostatecznie nikt prócz nas nie ma możliwości obejrzenia rabat od każdym kątem, z każdego okna, o każdej porze dnia

Magnolio - lubię Twój spokój w doradzaniu. Masz świetne podejście. Nigdy nic na siłę, zawsze zgodnie z tym, co lubi Właściciel ogrodu, za każdym razem nico inaczej. Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi.

dzięki Marto. Wg mnie bez tego co chce właściciel nie rozwijałabym się. W duecie dopiero łapiemy nietypowe pomysły, bo każdy wnosi coś swojego
magnolia 15:42, 16 lut 2016

ren133 napisał(a)

A ja myślałam, że ładne są nawet zimą

różnie. Bywają cudne zimą, ale i paskudy
ren133 15:44, 16 lut 2016

magnolia napisał(a)
może ciemierniki? tam raczej jest zacisznie, więc mogą być ładne

Pomyślę
frezja 15:55, 16 lut 2016

ren133 napisał(a)

Buki kupiłam takie w czerwcu:

We wgłębniku posadziłam rozplenicę Viridescens

U mnie Reniu buk purpurowy czerwony..chciałam zobaczyć u Ciebie ) a okazuje się, że masz inny odmianowo...też piękny,nie ukrywam tego faktu;

jak duży będzie i czy planujesz ciąć ? miejsce bym znalazła..
ren133 15:55, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)
Mam dokładnie takie same przemyślenia dotyczące obecności na forum. Trzeba tylko pamiętać, by nie dać się zwariować. Najpierw trzeba poczuć swój ogród, by móc planować mu wygląd. Ostatecznie nikt prócz nas nie ma możliwości obejrzenia rabat od każdym kątem, z każdego okna, o każdej porze dnia

Magnolio - lubię Twój spokój w doradzaniu. Masz świetne podejście. Nigdy nic na siłę, zawsze zgodnie z tym, co lubi Właściciel ogrodu, za każdym razem nico inaczej. Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi.

Martuś To prawda, że ostateczna decyzja należy do nas Tylko fajnie jest też utwierdzić sie w przekonaniu, ze to co sobie wymyśliłaś, jest trafne. Ja lubię sobie coś zaprojektować a nie do końca o tym powiedzieć i jeśli sugestie osób z forum są zbieżne z tym co mam w swojej wyobraźni to dla mnie wiele znaczy
Wiem wtedy, że będzie dobrze

ren133 15:57, 16 lut 2016

frezja napisał(a)

U mnie Reniu buk purpurowy czerwony..chciałam zobaczyć u Ciebie ) a okazuje się, że masz inny odmianowo...też piękny,nie ukrywam tego faktu;

jak duży będzie i czy planujesz ciąć ? miejsce bym znalazła..

Kurcze Ty chciałaś buki a ja wkleiłam Ci i podpisałam graby Sorry
Buki mam dwa: Rohan Obelisk i Dawyck Gold
Zielona 16:02, 16 lut 2016

magnolia napisał(a)

bez tego co chce właściciel nie rozwijałabym się. W duecie dopiero łapiemy nietypowe pomysły, bo każdy wnosi coś swojego

Brawo!
Brzmi jak sentencja, którą powinien mieć w sercu każdy projektant
magnolia 16:07, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)

Brawo!
Brzmi jak sentencja, którą powinien mieć w sercu każdy projektant

szemusia 16:16, 16 lut 2016

Ależ sympatycznie się Was czyta, Kobietki
I za to właśnie cenię Ogrodowisko - za mądrych ludzi, z zacięciem ogrodniczym, wizją i ... rozsądnym podejściem do życia