Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Roocika 15:05, 14 cze 2022

Bardzo ładnie u Ciebie, miło zdjęcia pooglądać.
Martka 18:53, 14 cze 2022

Agi2006 napisał(a)

Piękny ogród z przyjemnością obejrzałam relację!
Ogród tylko w bieli - ja także taką koncepcję planowałam na początku, jednak nie jest to łatwe i wydaje mi się, że sprawdzi się bardziej w zacienionych ogrodach, gdzie można operować wieloma roślinami cienia i spektakularnych liściach. Wtedy biel rozświetla. Fiolety masz bardzo udane i patrząc na zdjęcia myślę, że dobrze się stało, że skusiłaś się na wyjście spoza bieli 

Wiolka5_7 21:25, 14 cze 2022

Aga ślicznie masz !
Biel bardzo ładna ,ale mnie ciągnie do tych fioletów i niebieskości

Tył ogrodu też pięknie na pewno zaaranżujesz
Agi2006 22:20, 14 cze 2022

Martka napisał(a)

Piękny ogród z przyjemnością obejrzałam relację!
Ogród tylko w bieli - ja także taką koncepcję planowałam na początku, jednak nie jest to łatwe i wydaje mi się, że sprawdzi się bardziej w zacienionych ogrodach, gdzie można operować wieloma roślinami cienia i spektakularnych liściach. Wtedy biel rozświetla. Fiolety masz bardzo udane i patrząc na zdjęcia myślę, że dobrze się stało, że skusiłaś się na wyjście spoza bieli 

Marta moim zdaniem niektórzy potrzebują wyciszenia, spokoju,ładu i szukają tego również w monochromatycznych przestrzeniach. Jest w nas ogromna potrzeba jakiegoś porządku,łagodności...Serce szybciej bije jak się na painterscie widzi biało- zielone przestrzenie....I pada decyzja że nasz ogród czy wnętrza będą właśnie takie. A potem......z jakiegoś powodu szukamy koloru. Ja dodałam bordowy ( może trochę przez przypadek).Potem doszedł fiolet, limonka,róż a teraz żółty coraz bardziej mi się zaczyna podobać choć nadal wzdycham do biało zielonych ogrodow
Agi2006 22:23, 14 cze 2022

Roocika napisał(a)
Bardzo ładnie u Ciebie, miło zdjęcia pooglądać.

Asia dziękuję. Ja też lubię podglądać Twoje poczynania choć nie zawsze jest czas na włączanie się w dyskusje...
Agi2006 22:30, 14 cze 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Aga ślicznie masz !
Biel bardzo ładna ,ale mnie ciągnie do tych fioletów i niebieskości

Tył ogrodu też pięknie na pewno zaaranżujesz

Wiolu z tyłu powolutku działamy...

Bylo

I troszeczkę później

Wczoraj

Dzis

Rojodziejowa 22:53, 14 cze 2022

Ja pierdziu!! Jestem pod wrażeniem!! Jest ekstra!
Judith 23:00, 14 cze 2022

Aaaaaale sie zapowiada! No będzie rewelka! Już jest!
W temacie upodobań ogrodowych sie wypowiem, acz nie będzie to nic odkrywczego - podobają sie nam różne ogrody, ale wokół siebie preferujemy określony styl (który sie może zmieniać z czasem, rzecz jasna). Ja wzdycham do ogrodów w stylu wiejskim, zachwycam sie roślinnym misz-marszem na rabatach, ale u siebie wolę mieć rabaty stonowane. Linie proste, geometryczne formy - to działa na mnie kojąco. Ale jednicześnie lubię ostre kolory u siebie - czerwień, magenta, limonka. Z uwagi na podział ogrodu na 3 części mogę mieć w jednej części wzbogacony minimalizm, a w innej - nieco (nieco!) nieporządku na rabatach .
Agi2006 23:01, 14 cze 2022

Asia no mam nadzieję że ekstra to będzie jak skończymy i utopie te tarasy w roślinach.Juz coś knuję
Rojodziejowa 23:05, 14 cze 2022

Ja już widzę, że ta roślinna powódź będzie przepiękna