Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Agi2006 23:07, 14 cze 2022

Judith napisał(a)
Aaaaaale sie zapowiada! No będzie rewelka! Już jest!
W temacie upodobań ogrodowych sie wypowiem, acz nie będzie to nic odkrywczego - podobają sie nam różne ogrody, ale wokół siebie preferujemy określony styl (który sie może zmieniać z czasem, rzecz jasna). Ja wzdycham do ogrodów w stylu wiejskim, zachwycam sie roślinnym misz-marszem na rabatach, ale u siebie wolę mieć rabaty stonowane. Linie proste, geometryczne formy - to działa na mnie kojąco. Ale jednicześnie lubię ostre kolory u siebie - czerwień, magenta, limonka. Z uwagi na podział ogrodu na 3 części mogę mieć w jednej części wzbogacony minimalizm, a w innej - nieco (nieco!) nieporządku na rabatach .

Judith najważniejsze żeby nam było dobrze w naszych ogrodach.Wiadomo że nie dogodzimy wszystkim ale to my mamy być szczęśliwe gdy wrócimy z pracy, wyjdziemy do ogrodu i będziemy w nich po prostu sobą. I to nic że to co nam się podoba dzisiaj w następnym sezonie bedzie stetrisowane Wtedy będziemy szczęśliwe inaczej
Agi2006 23:14, 14 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Ja już widzę, że ta roślinna powódź będzie przepiękna

Na chwilę obecną widzę tu seslerie jesienne, hakonki zielone,bergenie,rozchodniki,bodziszki....Może klona tego co kupiłam w B. No i wyzsze piętro to gracki lub ML, hortensje limki i kosodrzewiny...
Judith 23:19, 14 cze 2022

Agi2006 napisał(a)

Judith najważniejsze żeby nam było dobrze w naszych ogrodach.Wiadomo że nie dogodzimy wszystkim ale to my mamy być szczęśliwe gdy wrócimy z pracy, wyjdziemy do ogrodu i będziemy w nich po prostu sobą. I to nic że to co nam się podoba dzisiaj w następnym sezonie bedzie stetrisowane Wtedy będziemy szczęśliwe inaczej

Otóż to!
pawel2806 23:44, 14 cze 2022

Mam tylko jedno słowo jako komentarz MEGA
Agi2006 06:04, 15 cze 2022

W takim razie MEGA Ci dziękuję Pawle Mam nadzieję że z Wasza pomocą uda mi się to wszystko jeszcze ładnie ubrać w roślinki
Wiolka5_7 08:20, 15 cze 2022

Aga ale bosko się robi ! fajne te placyki z płyt jak obsadzisz roślinami będzie ślicznie
Joann 18:52, 15 cze 2022

Agi2006 napisał(a)

Marta moim zdaniem niektórzy potrzebują wyciszenia, spokoju,ładu i szukają tego również w monochromatycznych przestrzeniach. Jest w nas ogromna potrzeba jakiegoś porządku,łagodności...Serce szybciej bije jak się na painterscie widzi biało- zielone przestrzenie....I pada decyzja że nasz ogród czy wnętrza będą właśnie takie. A potem......z jakiegoś powodu szukamy koloru. Ja dodałam bordowy ( może trochę przez przypadek).Potem doszedł fiolet, limonka,róż a teraz żółty coraz bardziej mi się zaczyna podobać choć nadal wzdycham do biało zielonych ogrodow

Mam indentycznie też patrząc teraz na swój zielony ogród, brakuje mi koloru.
Joann 18:54, 15 cze 2022

O rany! Teraz zobaczyłam zdjęcia tego, co dzieje się z tyłu! Jak pięknie!!! Woow!
Roocika 20:54, 15 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Ja pierdziu!! Jestem pod wrażeniem!! Jest ekstra!

Popieram
Agi2006 22:41, 15 cze 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Aga ale bosko się robi ! fajne te placyki z płyt jak obsadzisz roślinami będzie ślicznie

Wiolus no będę się starać.Na początek musimy wyrównać teren przy placykach,pomierzyć na gotowo i albo rozrysowac to wszystko albo wrzucic fotki do jakiegoś darmowego programu z roślinkami i planowac. ZNA KTOS TAKI PROGRAM ŁATWY W OBSŁUDZE Z DUZA ILOŚCIĄ ROSLIN?