Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:49, 02 paź 2015

Kasiu, nie wiem. Sterydy były w zastrzykach więc straciłam rachubę kiedy był to zastrzyk p/bólowy, kiedy steryd a kiedy antybiotyk
Niemniej sterydy już nie są potrzebne...
Magda, zobaczymy.

pozdrawiam!!
malkul 18:13, 02 paź 2015

Karolciu och Karolciu nawet nei wiem co możesz czuć ale wiem że nie jest to przyjemne

jak młoda sobie z tym radzi?
popcorn 18:26, 02 paź 2015

Gosiu, Młoda jest przekonana że kicię się uda wyleczyć. Głaska ją i karmi i masuje łapki. Nie wiem jak jej spojrzę w oczy jak stracimy kotkę

Pęcherz ma jak balonik, a nie umiem jej pomóc i go opróżnić. Już 2gi dzień daję jej te cudowne leki i nie widzę efektu Za chwilę M wróci z pracy i to chyba On pojedzie na sikanie, może On się nauczy, silniejszy jest...

Skończyłam rów pod borówki przed chwilą, przerwa do jutra bo nie mam kwaśnego torfu za to mam odcisk na prawej ręce Im bliżej naszego płotu tym więcej gliny - twardej jak skała. Namordowałam się...
Wykopałam też ze 60 sadzonek truskawek dla sąsiadki, oczyściłam miejsce po nich z chwstów ale głównie z siewek kopru i dosadziłam kolejne hosty i żurawki - kolejne 2m2 rabatki Ensatowej

Jutro rano bazarek, potem po Młodą do domu (M na niemiecki w tym czasie), z Młodą po siatkę leśną do marketu (może nie zapomnę kupić torfu/o ile zmieszczę jeszcze coś prócz siatki do bagażnika), z siatką do domu. Od 8mej - w międzyczasie przyjadą - mają być goście od ogrodzenia. Na 11tą fryzjer. Po południu pewnie znowu z kotką na sikanie. Czyli z odwiedzin u Teściów nici. W międzyczasie może posadzę/przesadzę borówki
Madzenka 18:43, 02 paź 2015

Trzymam kciuki dalej, znajdź sobie zajecia bo zwariujesz....
leon60 18:50, 02 paź 2015

Karolino mój kot wcześniejszy pewnej niedzieli przyszedł z przetrąconą szczęką i okropnie poturbowany... Z racji tego, ze była niedziela najbliższy weterynarz prawie 30 km pojechaliśmy natychmiast bo gasł w oczach. Był problem także z sikaniem, cewnikowaliśmy ją 5 dni w tym miejscu.
6-go dnia eM pojechał z nim do najbliższego weterynarza i ten powiedział, że absolutnie nie wolno tego dłużej robić bo kot sam nie będzie chciał się zmusić do sikania.... (podłoże psychiczne)
Dał zastrzyk za 10zł (nie wiem co to było) i po powrocie do domu kot sikał jak ta lala dodam tylko, że pierwszy weterynarz skasował nas 340zł
malkul 18:56, 02 paź 2015

weterynarz tez człowiek-zarobic musi
leon60 18:59, 02 paź 2015

malkul napisał(a)
weterynarz tez człowiek-zarobic musi

jasne ale nie kosztem zdrowia zwierząt
malkul 19:00, 02 paź 2015

a lekarze to jak niby?
leon60 19:03, 02 paź 2015

malkul napisał(a)
a lekarze to jak niby?

dokładnie tak samo....
Juzia 20:06, 02 paź 2015

Większość to zdzierusy i złodzieje...
Ale co można zrobić jak się człowiek nie zna?