Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

renatamama3 15:59, 13 gru 2015

Karola ,a podał powód czemu do Twoich rodziców nie chce ?Wycieczka z teściami tak ?
Mój ,np .nie ciągnie ,nigdy nie byliśmy ,ani na wigilii ani w święta u niego w domu,nigdy nas nie zaprosili ,jak go zapytałam czy mu nie przykro skwitował nie ,niby nie ma czego żałować ,bo jest sztucznie .Może powinniście zrobić kolację w 3 .pozdrawiam
jankosia 16:02, 13 gru 2015

yolka napisał(a)

A co z psychozami, które ujawniają się jak np, wieje tak jak dziś? U mnie jak u Karoli, dawaj Jankosia ten adres w Nowej Zalendii, zrobimy zrzutę z Korolą i spokój będzie. Karola jak będziesz mieć wyjazd dawaj znać- jadę (upierdliwa nie jestem choć ciężko zawieram nowe znajomośći, ale jak juz to na amen)

Ej dobra, tylko muszę do domu wrócić i pogrzebać w historii przeglądarki. Teraz siedzimy u babci na obiedzie a wieczorem do teatru, ale postaram się nie zapomnieć Tylko mojego małżonka musimy wziąć, i tak chce robić licencję na utralekkie samoloty to będzie naszym szoferem Bo przy takich odległościach to samolocik lepiej się sprawdzi
A ty Karolina byłaś kiedyś w Nowej Zelandii? Bo nie pamiętam czy cię pytałam
ren133 16:21, 13 gru 2015

Karolina
Po Twoich ostatnich wpisach ... zatkało mnie ... mogłam jakoś zrozumieć niechęć do podróży ... chociaż ciężko było ... ale takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam?
popcorn 19:11, 13 gru 2015

Renatko, co roku bylo na zmiane, raz u nas raz u teściów raz u moich Rodziców. I teraz wypadło na moich Rodziców. Nie chce bo mu się tam źle śpi a zresztą go wypytują i on nie ma ochoty rozmawiać. Zrobił się odludek większy niż ustawa przewiduje.. jeździmy tam 2x w roku, więc sory nawet jak mu nie pasuje to zaciska zęby i jedną noc przeboleje, bez przesady. Ja u jego rodziców jestem co tydzień z racji bliskości zamieszkania i żyję.. ech.

Monika, ja byłam tylko w Tajlandii+Kambodży i w Meksyku najdalej, reszta to Europa i północna Afryka (Egipt i Tunezja). Nowa Zelandia w planach, ale dalszych, bo tam mega drogo - i dostać się i na miejscu :/

Reniu, ja też nie ogarniam.
Madzenka 19:19, 13 gru 2015

Karola miałam cos pisac nt M ale widziałam , ze nie halo wiec nie pytałam.

Moze jedynym rozwiązaniem są święta u Was i zaproszenie wszystkich do Was? Rodzinka rowniez przygotuje potrawy a Wy zapewnicie lokum? To takie retoryczne pytanie na za rok.
Ja bym ratowała związek. Zawsze sa amplitudy w kazdym zwiazku, uwierz mi ze potem jest juz z górki i jest sielsko jeśli sie przetrwa tylko te nawałnice.... Znam mojego M 29 lat i nie raz mielismy pod górke.....

Kurcze czyli Tajlandia w listopadzie? Gdy szefostwo rowniez wyzbędzie na urlop?
popcorn 19:25, 13 gru 2015

Madzen, rok temu byli wszyscy u nas. Była rotacja i działało. A w tym roku zonk. Może w ostatniej chwili by zdecydował "dobra niech będzie, jadę", ale nie mam ochoty się stresować 2 tygodnie i stękać i prosić, bo to powinno być oczywiste...

Chciałabym żebyśmy umieli wrócić do tego co było i wierzę że jest to mimo wszystko jeszcze możliwe.

Tak, Tajlandia najwcześniej w listopadzie, wcześniej trochę szkoda kasy i zdrowia, chyba. Moje szefostwo też w listopadzie zwykle na urlopie, ja wtedy raczej muszę być, chociaż świat by się nie zawalił, zapewne.
yolka 19:27, 13 gru 2015

Po świętach zawsze jest ok.
W tych czasach zamiast magii świąt często mamy zawieruchę świąteczną, którą sami sobie fundujemy, ja zawsze jestem nerwowa przed świętami, potem wszystko wraca do normy.
U mnie na dodatek chrześniak się żeni po 18 latach konkubinatu i liczy na taki sam prezent jak reszta moich chrzeniaków którzy "normalnie" zakładali rodziny. Poradźcie co mam robić, najchętniej olałabym ten ślub ale nie mogę
renatamama3 21:05, 13 gru 2015

Karola ,przykro czytać ,nie fajnie M postępuje szczególnie jeśli ty co tydzień z nim jeździsz do jego rodziców .My do teściów dawniej jeździliśmy co mc ,chodź to 150 km ,ale od ok 3 lat 2-3 razy w roku ,mamy dość olewania nas i dzieciaków jak przyjedziemy ,teściowa np.woli oglądać swój serial ,niż porozmawiać z wnukami ,wnuki będą nie wiadomo kiedy a serial następnego dnia powtarzają .Na groby synowie odmówili wyprawy ,powiedzieli zmarłych nie znaliśmy, a dziadki jak nie dziadki ,u mojej mamy 1,5 km dalej zamówili sobie obiad na czas naszego wyjazdu .My kryzys mieliśmy 6lat temu ,mocny ,nie wiedziałam czego chcę ,wysłałam M na dwa miesiące delegacji ,chciałam ,żeby zeszedł mi z oczu ,powiedziałam mu ,że jak wróci zobaczy się ,zatęskniłam ,trochę mu zapomniałam ,postanowiliśmy dać sobie czas ,on będąc na delegacji zarezerwował wczasy w Międzyzdrojach zaraz po jego powrocie dosłownie 2 dni po .Nie wiem ,jakie twój M ma przewinienia ,mój niby błahe ,mało się angażował w życie moje i dzieciaków ,ogólnie ogarnięcie wszystkiego ,na własne konto nie potrafił wejść ,jakiekolwiek zaskoczenie mnie ,kwiatek bez okazji o był szczyt z jego strony .Zmienił się ,ale jeszcze jest do poprawy ,razem pracujemy nad tym .
Jeśli wyjeżdżasz ,to mu wygarnij i powiedz ,że myślisz że sobie przemyśli w spokoju to i owo i po powrocie porozmawiacie .
ren133 21:45, 13 gru 2015

Jeśli tylko jest szansa i uczucie nie wygasło to warto walczyć o związek ... ja skupiłabym się na tej Waszej najwazniejszej trzyosobowej rodzinie nawet kosztem wigilii u rodziców ... zrobiłabym skromnie u siebie bez Twojej i Jego rodziny ... może będzie okazja wyjaśnić sobie wszystko na spokojnie ... bez świadków ...
jankosia 22:00, 13 gru 2015

Dobra dziewczyny, gotowe?

http://www.nzfarms.co.nz/2710638

Nie ma ceny bo będzie przetarg. Wystarczy jednak popatrzeć na inne oferty zakupu rancz żeby zorientować się w kosztach. Tylko uwaga: wciąga
Głowa do góry Karola!