Wrzucilam na forum moj plan wstepny, mam nadzieje do zrobienia i bez języka na brodzie, a i tak 2 loty wewnętrzne mi wyszły.. ewentualnie do zamiany na nocny pociąg lub autobus z łóżkami, Gabi byłaby zachwycona, Dziadki zapewne mniej
Ktoś był i pomoże??
dzien 1. - wylot z Warszawy (14:45)
dzien 2. – rano przylot do Sajgonu (SGN), odbiór bagaży, wizowanie, od razu wylot do Danang (lot 1h15min, ok 100zl/os), mam nadzieje z tego samego lotniska

zakwaterowanie w hotelu, odpoczynek/sen/zmiana czasu, wieczorny spacer + kolacja, nocleg Danang
dzien 3. – po śniadaniu przejazd do Hoi An (30 km, blisko), plażowanie, odpoczynek, nocleg Hoi An
dzien 4. – krótka wycieczka do My Son (blisko, z lokalnym biurem busem, a z powrotem łodzią do centrum Hoi An), obiad, spacer po mieście, stare miasto, lampiony na rzece po zmroku, nocleg Hoi An
dzien 5. – Hoi An , góry marmurowe - Marble Mountains, odpoczynek, zakupy (jest tam targ?), nocleg Hoi An
dzien 6. – rano po śniadaniu przejazd na lotnisko do Da Nang (ok 2h), samolot z Da Nang do Sajgonu (ok 100zl/os), meldowanie w hotelu, obiad, spacer/ZOO?, nocleg SGN
dzien 7. – zwiedzanie Sajgonu + tunele Vietcong/Cu Chi, nocleg Sajgon
dzien 8. – przejazd do Can Tho/My Tho, rejs po Mekongu, nocleg (lub gotowa wycieczka z Sajgonu 1-dniowa do Delty Mekongu (targ wodny w Cai Be, fabryka słodyczy z kokosów, przejazd rowerami przez wioski na jakiejś wysepce), powrót do SGN lub przejazd prosto do Dalat, nocleg SGN/Dalat
dzien 9. – Dalat, po śniadaniu kolejką linową do pagody Truc Lam i wycieczka po okolicznych wioskach m.in. plantację kawy, etniczna wioska, farma świerszczy, Elephant Waterfall itd. kolacja, nocleg Dalat
dzien 10. – Dalat – odpoczynek, spacer, po obiedzie na spokojnie - busem z Dalat do Mui Ne
dzien 11. – Mui Ne, plażowanie
dzien 12. - Mui Ne, Fairy Stream
dzien 13. - Mui Ne, wydmy – przejażdżka, plażowanie
dzien 14. – Mui Ne, plażowanie
dzien 15. - wyjazd do Sajgonu, nocleg Sajgon
dzien 16. - powrót do Polski, wylot z SGN 11:50