Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

leon60 12:48, 19 lip 2015

a ja myślę co dać na betonowy płot w dodatku na patelni
babka 13:11, 19 lip 2015

Ewka, jestem z doskoku i nie doczytuje ale widze ze jest temat bluszczu na tapecie. Mam 5cio i 3klapowy, jeden i drugi bardzo ekspansywny. 3klapowego juz sie nie pozbędziesz, 5cio dekoracyjny ale na malej poqierzchni bedziesz miala robote ze skracaniem pędow. A czemu nie zimoziwlony ? Na siatce ma isc czy betonie. Wieczorem musze doczytac
Edit 13:25, 19 lip 2015

Fotki o które pytałaś już wstawiłam pozdrawiam serdecznie
bozga 19:23, 19 lip 2015

Ja też głosuję za winobluszczem, możesz też poszukać zimozielonej odmiany wiciokrzewu ( fajny bo kwitnie, trochę urozmaicenia się przyda), u mnie na osiedlu jest piękne ogrodzenie z pstrej odmiany trzmieliny ( puszczona po siatce i przycinana- wygląda rewelacyjnie i też jest zimozielona)
Edit 21:17, 19 lip 2015

Trzmielina też mi się podoba. Nie wiem tylko ile lat trzeba czekać aby szczelnie płot zakryła ale może warto
Lubię do Ciebie zaglądać bo Twój ogród jest w moim guście. Podobny klimat u nas
kasia_w 21:27, 19 lip 2015

trzmielina - chyba długo czekać trzeba.Mamjedna sadzoneczke tej bialoobrzezonej przy siatce. Po 2latach ma jakieś 40 cm wysokości. Ale widziałam pięknie porośnięte płoty
Kuba 21:28, 19 lip 2015

AlKa napisał(a)
Dyskusja winobluszczowa sie zrobiła, wstawiłam u siebie zdjęcia robione przed chwilą, między smażeniem kotletów
Uf na zewnątrz cieplej niż w kuchni.

widziałam, zostawiłam ślad, dziękuję bardzo
mam nadzieję że kotletów nie przypaliłaś
kasia_w 21:34, 19 lip 2015

edit -właśnie sprawdzilam i ona ma co najmniej 60cm wysokości a jeszcze więcej szerokości! w dodatku niektóre gałązki się ukorzenily i powstały takie rozlogi .Ona u mnie rośnie tak w rogu za borowkami rzadko ją ogladam a tu taką niespodziałka Właśnie za siatka jest chwastowisko. Mogę jutro wrzucić fote u siebie.Podoba mi się ta trzmielinka chyba dokupie więcej
Kuba 21:39, 19 lip 2015

Olu-pisałam u Ciebie o tym

Babko- no pomóż coś

Bozga, Kasia i Edit- w sprawie trzmieliny- tuż przy tym płocie jest dywan trzmieliny więc nie będę jej powtarzać, wiciokrzew- muszę postudiować, nic o nim nie wiem

Edit- już u Ciebie byłam, zdjęć dalej mało jak na taki wielki ogród, ale w moim guście bardzo
dzieciaczki awatarkowe śliczne

Niestety dzisiaj nie poświęcilam się tematowi winobluszczu z naleźytą uwagą, tym bardziej doceniam Wasze głosy w sprawie, doszłam do wniosku że podoba mi się tylko trójklapowy, czyli ten który nie będzie się wspinał po płocie, więc chyba zrezygnuję

I tym sposobem wróciłam do pomysłu traw posadzonych na przejściu nad rowem
Czy nie?

AlKa 22:27, 19 lip 2015

Pomysł traw mi się podoba, Malkul ma takie rozwiązanie i super to wygląda.