Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 16:54, 16 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
to nie zbieraj
a na czas remontu jakis katering polecam gdy mielismy gipsowanie i malownie domu M zaopatrzył mnie w obiady na cały tydzień bym w remonie była bardziej przydatna

Na razie i tak jestem bezużyteczna, dopiero jak ekipa wychodzi zaczyna się sprzątanie
W tamtym tygodniu żyliśmy na kiełbasie z grilla ale dzisiaj za zimno i deszczowo żeby na dworze siedzieć, a w moim miasteczku przywożą tylko pizzę, ale mam nadzieję że kłucie ścian za kilka dni się skończy
nawigatorka 17:06, 16 maj 2016

Kuba napisał(a)

Na razie i tak jestem bezużyteczna, dopiero jak ekipa wychodzi zaczyna się sprzątanie
W tamtym tygodniu żyliśmy na kiełbasie z grilla ale dzisiaj za zimno i deszczowo żeby na dworze siedzieć, a w moim miasteczku przywożą tylko pizzę, ale mam nadzieję że kłucie ścian za kilka dni się skończy
a pochwalisz się efektem?
ja miałam wszystko w zamrażarce, u mnie to nawet sklepu nie ma. a ekipa bylismy my, teśc i szwagier bo firme mają trzymam kciuki za szybki i bezbolesny koniec
Kuba 17:11, 16 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
a pochwalisz się efektem?
ja miałam wszystko w zamrażarce, u mnie to nawet sklepu nie ma. a ekipa bylismy my, teśc i szwagier bo firme mają trzymam kciuki za szybki i bezbolesny koniec

Na pewno nie szerokiej publiczności bom wstydliwa
Dzięki za kciuki
ren133 13:45, 17 maj 2016

Kuba napisał(a)

Fajne zestawienie

no raczej przecież przez nas wymyślone
lojalna_ 13:55, 17 maj 2016

Kuba napisał(a)

Cieszę sie że się udało ja bym jeszcze zlała ziemię jakims środkiem przeciw fytoflorozie, na wszelki wypadek

Nie wiedziałam musze poczytac dzieki
bleebla 14:03, 17 maj 2016

Kuba napisał(a)

myślałam że miodówka powoduje że liście wyglądają jak kapustki

wygląda na to że trzeba zlać mospilanem po całości, a miało nie być chemii...

CO roku sobię obiecuję, że nie będę stosować chemii...no i przychcodzi ten moment, one sie pojawiają, ja nie mam czasu przygotować mikstur, a mospilan w szopie leży...

To szare mydło mnie zaciekawiło. Nie słyszałam o nim. Kto wie, może za rok się uda

cytuje:
Miodówka bukszpanowa (Spanioneura buxi) to pluskwiak, który jest pospolitym szkodnikiem na bukszpanie. Szkodliwe są larwy i osobniki dorosłe miodówki, które wysysają soki z liści bukszpanu. Żerują na ich dolnej stronie powodując zwijanie się blaszek. Uszkodzone liście bukszpanu wyglądem przypominają „kapuściane główki". Szkodnik podczas żerowania wydziela dodatkowo rosę miodową i wosk w postaci śnieżnobiałych poskręcanych nici.
lojalna_ 14:20, 17 maj 2016

U mnie Mospilan tez niestety poszedł w ruch ... Bukszpany całe białe były
Zana 19:26, 17 maj 2016

Kasiu pytałaś u mnie o fioletowe iryski,: to Velvet Carpet. Odpisałam u siebie, ale nie wiem czy widziałaś. Wstawiłam dzisiaj kilka ich nowych zdjęć, gdybyś była zainteresowana

Ewa, edytuję bo się kapnęłam, że to nie Ty pytałaś, pomyliłam wątki. Sorry
Kacha123 19:31, 17 maj 2016

Jak tam Ewcia?
Śliczne masz te rodki, wiesz?
Kuba 21:41, 17 maj 2016

ren133 napisał(a)

no raczej przecież przez nas wymyślone

Jasneeeee