Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 06:46, 17 lip 2016

Juzia napisał(a)

Hahahaha!!!!

A wiesz że coraz częściej myślę że masz rację- z moim nosem chyba coś nie tak
Kuba 06:49, 17 lip 2016

Margarete napisał(a)
Pieknie Ewo, piękne trawy, jeżówki, buksiki wykulkowane i te w żywopłotkach - musze u siebie dołozyc bukszpanowych obwódek, one tak "porzadkują" przestrzeń. Kolory zurawek ajnei graja z trawami, cudnie

Wyrazy współczucia z powodu taty - rozumiem, współczuje, ja już 5 lat jestem po takim wydarzeniu...

Niestety obwódki bukszpanowe są dość pracochłonne, pilnowanie cięcia, sprzątanie ścinków, utrzymanie kształtu- mi w jednym miejscu traci linię nasadzenia i już któryś rok ją prostuję- ale rzeczywiście dodaje elegancji
Kuba 06:50, 17 lip 2016

Milka napisał(a)
A ja akurat ten róz w tawułach uwielbiam

Ja też nie mam nic przeciwko
Kuba 06:51, 17 lip 2016

BASIA8 napisał(a)

Jest Ślicznie

Dziękuję Basiu
Kuba 06:54, 17 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Ogród śliczny Obejrzałam zdjęcia z kilku pierwszych stron i aktualne, różnica jest ogromna Podobają mi się bukszpany na niskiej stópce

Bukszpany na niskiej stópce to pozostałość z dawnych czasów, samotnie wyglądają źle ale posadzone za trawami wyglądają jakby unosiły się w powitrzu
Kuba 06:55, 17 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Pokochałam tawułki. Myślę o tym, żeby posadzić je w masie na wschodniej stronie domu. Zastanawiam się jeszcze nad towarzystwem.

A co powiesz o hostach dla towarzystwa?
Kuba 06:57, 17 lip 2016

eda napisał(a)

Ale fajnie wyszła ci kochana ta rabatka z trawami przepięknie !!! dzielenie super ci wychodzi jak tam pada jeszcze nnnnnnnnnnnnnna kubie gorącej ? ja nie mogę doczekać się słońca Buziolki

Na Kubie ziemia powoli schnie i słoneczko nieśmiało się przebija
Z dzielenie traw mam też porażki co pokażę za dni parę
Zana 08:40, 17 lip 2016

Ewa, pięknie masz. Tawułki zachwycają, ja mam na nie jazdę. I pewnie będę jeszcze dosadzać.
BKosimkArt 09:04, 17 lip 2016

Kuba napisał(a)
dzisiaj przy okazji kopania w ogrodzie przyszła mi na myśl historia pewnego konwalnika którą chciałam się podzielić
Otóż rok temu zachwycona okazem w doniczce u Magdy Noemi kupiłam sobie spory egzemplarz, a jako rasowa ogrodniczka od razu zrobiłam z niego 5 sadzonek i posadziłam tu:

Podoba mi się to żółte na tej rabacie, cyprysik jakiś?? tylko jaki?
Jest taki niski cały czas??

Ta rabata bardzo mi się podoba, super kolorystycznie dobrane i spiętrowane fajnie, a i wrzosowisko świetne!
inka74 09:47, 17 lip 2016

100 z przodu i 100 od tyłu, trochę to trwa, jeszcze cały środek mi został ;( ale to wieczorami serial zapodam. Bosko się po takim pięknym ogródku spaceruje. Fajnie jest odserwować jak od wersji papierowej do fizycznej ogród powstaje i jak się zmienia ogród i ogrodniczka. Macham niedzielnie

Od jakiegoś czasu wypatruje u innych tuji Aurea Nana. I u każdego takie malutkie, wolno rosną. Tylko u mnie na razie 1,4 m wysokości w ciągu 4 lat. Zaczynam myśleć, że mam inny gatunek. Ale barwa, kształt, ułożenie gałązek się zgadzają i nic innego nie mogę znaleźć podobnego ;(